12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Woods wint US Open na sensationele ontknoping

Gepubliceerd op: 17-06-2008

Tiger Woods heeft maandag voor de derde keer in zijn loopbaan de US Open op zijn naam geschreven. De 32-jarige Amerikaanse golfer was in een spannende ontknoping zijn landgenoot Rocco Mediate de baas. Zondag eindigden beide golfers in de vierde en laatste ronde gelijk. In de play-off over achttien holes die daarop volgde hadden de spelers maandag ook eenzelfde aantal slagen nodig. Pas in de suddendeath sloeg Woods toe.

Voor Woods was het de veertiende overwinning in een major, een van de vier grootste golftoernooien. Vier keer won hij de Masters, drie keer de US Open, drie keer de British Open en viermaal het PGA Championship. Hij staat nog maar vier majorzeges achter op golflegende Jack Nicklaus, die tussen 1962 en 1986 achttien majors won.

Woods leek na de derde speeldag op de golfbaan van Torrey Pines in Californië al bijna zeker van de winst. Nog nooit verloor de nummer één van de wereld een major als hij de laatste dag als eerste inging. Nu moest Woods echter erg diep gaan. Zondag kwam hij pas naast Mediate met een formidabele put op de achttiende en laatste hole, waardoor een play-off noodzakelijk was.

Maandag waren beide spelers erg aan elkaar gewaagd, maar Woods leek na tien holes eenvoudig de winst te gaan pakken toen hij een voorsprong van drie slagen had. Niets was minder waar. Woods maakte een paar fouten en Mediate kwam langszij en stond tot aan de zeventiende hole zelfs een slag voor. Hier verspeelde hij echter een slag en op de laatste hole maakten beide spelers geen fout. De sudden death op hole nummer zeven, de 91e hole van het toernooi, was Mediate teveel.

Het was pas de derde keer in de historie van de US Open dat er een sudden death moest worden gespeeld. Eerder gebeurde dit in 1990 en 1994.

Woods, die het hele toernooi last had gehad van een knieblessure, was na afloop blij dat hij klaar was. "Ik heb even geen zin meer om te spelen. Ik ben blij dat het voorbij is. Mijn knie voelde niet echt goed, maar de sfeer hier hield me overeind. Ik kon niet opgeven met al deze fans die aanwezig waren. Dat wilde ik absoluut niet."

Bron: Trouw

<< ga een pagina terug