12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Wellicht mega-golfcentrum in Vathorst

Gepubliceerd op: 09-05-2008

Het bedrijf Indoor Golf Project heeft plannen voor de realisatie van het grootste overdekte golfcentrum ter wereld. Amersfoort staat met stip op één als vestigingslocatie voor het 1,8 hectare grote complex. De Indoor Golf Arena moet langs de A1 ter hoogte van nieuwbouwwijk Vathorst komen te staan.

Wellicht mega-golfcentrum in Vathorst
Foto's: Zwarts en Jansma

Golfers kunnen in het complex op 1,4 hectare kunstgras oefenen op hun korte spel, zoals putten. Volgens directeur Jon Standing van de initiatiefnemer doen de oefenmogelijkheden niet onder voor die op een buitengolfbaan. In het centrum moeten ook een viersterrenhotel, golfsimulatoren, een winkel en een wellnesscentrum komen.

Volgens het AD willen de gemeente Amersfoort en Ontwikkelingsbedrijf Vathorst meewerken aan de komst van het golfcentrum. Het complex wordt gecombineerd met het stedelijk zwembad en de kunstijsbaan waar vergevorderde plannen voor zijn. Met het project zijn volgens Standing ‘enkele tientallen miljoenen euro's' gemoeid.

Een eerste ontwerp is gemaakt door architectenbureau Zwarts & Jansma. Blikvanger is een hoteltoren, maar het ontwerp zou er nog anders uit kunnen gaan zien. ,,Toen het ontwerp werd gemaakt, gingen we nog niet uit van Vathorst en ook niet van een combinatie van golfcentrum, zwembad en ijsbaan", zegt Standing in het AD.

Het plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Komend najaar moet duidelijk worden of de bouw van de Indoor Golf Arena definitief doorgaat.

Bron: Architectenweb 

<< ga een pagina terug