12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Vooral Belgen op golfbaan aan Witrijt

Gepubliceerd op: 18-03-2008

BERGEIJK - Een klein groepje open dagbezoekers is met een gids een rondje aan het maken op de achttien holes grote golfbaan Hof van Heden aan de Witrijt in Bergeijk.

De tien deelnemers, meest Belgen, slaan een heleboel balletjes, maar het golf blijkt tegen te vallen. Op deze zondagmiddag is het van 12.00-17.00 uur open dag, voorafgaand aan het seizoen. Mede-eigenaar Wil Hoeks ziet het met lede ogen aan. Terwijl hij een rondje maakt over de golfbaan die sinds twaalf jaar samen met drie familieleden zijn bezit is, trekken donkere wolken over. "Het is een baan van 220 meter, een par 3, noemen ze dat. Je hebt hiervoor geen Golf Vaardigheidsbewijs (GVB) nodig. Iedereen is welkom om een balletje te slaan of om les te nemen. Een jaarkaart kost 190 euro."

Tussen de deelnemers staat ook het echtpaar Van den Bosch uit Lage Mierde. Ze zijn net uit Indonesië verhuisd, waar ze een bedrijf in het maken van koematten en golfmatten hadden. "Schippers uit Bladel en Saris zijn mijn klanten. Door te golfen hoop ik nieuwe mensen te ontmoeten. Voor beginners is dit leuk. Het is hoofdzakelijk voor de beweging en de gezelligheid", zegt hij. Mevrouw Van den Bosch mist haar caddy. "Ik had in Indonesië wel een caddy die dan mijn bal in de gaten hield." Hier is dat moeilijker, want er liggen er honderden verspreid over het terrein. "Het is wel moeilijk hier met al die obstakels van bomen en struiken", vindt meneer Van den Bosch.

Dan komt de regen met bakken naar beneden en besluiten de deelnemers te schuilen. "Golfen is hetzelfde als roken, je raakt er aan verslaafd, vindt mevrouw Van den Bosch die net een dun sigaartje opsteekt.

Wil Hoeks: "We hebben hier veel groepen met een arrangement. Bedrijven zorgen dan voor hun personeel voor een dagje uit met golfen en barbecuen. We hebben binnen daarvoor plaats voor zestig à zeventig mensen. Aan de voorkant hebben we nog een zaal voor negentig mensen. Na Pasen start het seizoen weer en dat gaat door tot aan oktober. Het is een echt seizoensbedrijf. In de winter zijn we doordeweekse dagen gewoon dicht." Hoeks verwacht niet dat zijn golfbaan veel concurrentie gaat ondervinden van de nieuwe initiatieven bij De Paal, Kempervennen of bij de grens met Lommel. "Dat is voor echte golfers. Dit is puur recreatief met een hapje en een drankje. Als ze echt de smaak te pakken hebben gaan ze naar een grotere baan."

Ondertussen lijkt de open middag in het water gevallen te zijn. Nog meer regen en een steeds drukkere bar bevestigen dat.

Bron: Eindhovens dagblad

<< ga een pagina terug