12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Virtuele golfbaan verovert de wereld

Gepubliceerd op: 04-03-2008

Met de bouw van het grootste indoor golf centrum ter wereld in Nederland, bevestigen leverancier ProTee United van de golfsimulators en kunstgrasleverancier Southwest Greens hun leidende positie in de wereld.

Hoewel de bedrijven vooral de indoor golfmarkt in Azië zien groeien, blijken hun innovatieve producten ook in Europa en in Nederland uitermate succesvol. Voor de Indoor Golf Arena, die in 2010 in Nederland opengaat, levert ProTee United twintig state-of-the-art golfsimulators. Southwest Greens ontwerpt en installeert 14.000 vierkante meter kunstgras in het centrum. Zonder hun geavanceerde simulators en kunststof greens zou de arena niet in een dergelijke omvang gebouwd kunnen worden.

ProTee United heeft sinds 2005 wereldwijd ruim duizend simulators afgezet en is inmiddels vertegenwoordigd in 37 landen. Met de simulator kan iedereen op een paar vierkante meter virtueel golfen met behulp van een geavanceerd computerprogramma. Na de afslag slaat de bal dood tegen een projectiescherm, waarna de computer met behulp van sensoren de balvlucht bepaalt. Met de simulator kan overal gespeeld worden, zonder weersinvloeden.

"Het is een betaalbaar systeem voor iedereen. Particulieren spelen een rondje golf in hun garage of werken in de wintermaanden aan hun swing, maar ook hotels en indoor golfcentra laten het massaal installeren", stelt directeur Dennis van Drie van ProTee United. "Onze grootste groei maken we door in Azië, waar je bijvoorbeeld in Korea golfcafés ziet ontstaan waar iedereen komt golfen. Verder zijn profspelers onder de indruk van het realistische niveau van de simulator."

Sinds november 2005 werkt zijn bedrijf exclusief samen met Southwest Greens, dat wordt gezien als marktleider op het gebied van verkoop, ontwerp en installatie van synthetische oplossingen voor golf. Met meer dan 7000 projecten geïnstalleerd, sinds het bestaan in 1996, in alle klimaten, verspreid over de gehele wereld, mag gesteld worden dat het bedrijf een ongeëvenaarde ervaring heeft in deze industrie. Het biedt diverse concepten aan voor particulieren, golfbanen en de recreatieve sector. Vele profgolfers als Vijay Singh, Jim Furyk en ook Maarten Lafeber hebben greens van Southwest in hun tuin om hun spel te perfectioneren. Nicklaus Design(R), een van de grootste namen uit de geschiedenis van golf, heeft Southwest Greens gekozen om een exclusieve productlijn topkwaliteit synthetische oplossingen voor golf aan de markt te bieden. Hierin worden de ontwerp expertise van de allergrootste naam in golf gecombineerd met het meest geavanceerde, modernste installatie systeem voor synthetische golfproducten van Southwest Greens. Indoor Golf Arena heeft ook gekozen voor dit product.

De indoor arena wordt het paradepaardje waar beide bedrijven hun kunnen demonstreren. Van Drie: "Nederland heeft met innovatie altijd voorop gelopen in de wereld. De doelstelling is om wereldwijd 250 satelliet indoor golfcentra te bouwen, waarvan acht tot tien van deze omvang."

Meer informatie: www.indoorgolfarena.eu

<< ga een pagina terug