12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Verhuizing Golf Rosmalen op til

Gepubliceerd op: 19-03-2008

DEN BOSCH/ROSMALEN - Het ziet er naar uit dat Golfclub Rosmalen later dit jaar kan verhuizen van sportpark Maliskamp naar een nieuwe accommodatie op landgoed Coudewater.

De voormalige velden van honkbalvereniging de Knuppelaars zijn daar dan veranderd in een negen holes-baan. De verhuizing maakt het mogelijk dat hockeyclub Rosmalen een derde kunstgrasveld kan aanleggen. Nu nog maakt de golfclub deels gebruik van grasvelden die toebehoren aan de hockeyvereniging.

Landgoed Coudewater is eigendom van GGZ-Oost-Brabant. Volgens de secretaris van het GGZ-bestuur, Rob Conijn, zijn de zorginstelling en het Bossche college van B. en W. het grotendeels eens over de toekomstige invulling van het Coudewater-terrein. "Zowel een nota van uitgangspunten als een intentieovereenkomst zijn toe aan het plaatsen van handtekeningen. Het is eerder een kwestie van weken dan van maanden", aldus Conijn. Wethouder Geert Snijders zei gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering dat er wat het het college van B. en W. betreft geen belemmeringen zijn. De wethouder reageerde op vragen vanuit de VVD-fractie. De liberalen drongen aan op vaart achter de plannen voor verplaatsing van de Rosmalense golfclub.

Raadslid Anneke Schults: "De tijd dringt, vooral voor de hockeyclub. Een derde kunstgrasveld maakt het mogelijk een flinke wachtlijst weg te werken." Mixed Hockeyclub Rosmalen telt zo'n zevenhonderd leden, en kent een wachtlijst met 125 namen. Clubvoorzitter Govert Weinberg: "Vooral jongeren komen niet aan spelen toe. We streven ernaar bij de start van het komend seizoen te kunnen beschikken over een extra veld." Of dat haalbaar is, is de vraag. GGZ-secretaris Conijn: "Het is qua bestemmingsplan onmiskenbaar een voordeel dat honkbal plaats maakt voor hockey. Maar dan nóg vergen procedures zoveel tijd dat augustus, als het seizoen weer van start gaat, niet haalbaar lijkt."

Bron: Brabant dagblad

<< ga een pagina terug