12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Veel birdies voor Derksen

Gepubliceerd op: 28-02-2008

Met een 68 (-4) was Robert-Jan Derksen op de eerste dag van de Johnnie Walker Asian Classic een van de betere spelers. Slechts twee spelers deden het beter op de baan van de DLF Golf & Country Club. Derksen deelt de derde plaats met negen andere spelers.Joost Luiten maakte ook veel birdies, maar hij verloor onderweg ook veel slagen. Gevolg van dit alles was een 73 en een 76ste plaats.

Op de door Arnold Palmer ontworpen parkbaan bij Delhi was Derksen na negen holes en een paar birdies twee onder par. Na de turn birdiede de speler uit 't Gooi de par-4 tiende, dertiende en zeventiende. Hij verloor een slag op een par-5, hole veertien. Derksen sloeg elf greens en hij had niet meer dan 25 putts. En dán doe je het op hoogste niveau echt mee.

‘Die bogey was het gevolgd van een flier, een bal geslagen uit het hoge gras', legde Derksen later uit. ‘En daarmee komen we meteen op het probleem van deze baan: je moet niet te lang zijn, want dan is een up-and-down nagenoeg niet mogelijk.'

‘Voor de rest ben ik tevreden met mijn spel. Het is ook wel een course die mij ligt: je moet nadenken en heel laag scoren is niet gemakkelijk. Op veel holes is een defensieve tactiek de beste. Bovendien stond er vanochtend ook best wel wat wind. Allemaal factoren die mijn voordeel waren.'

‘Je hebt hier maar een paar fouten nodig en je hebt bogeys op de kaart. Ik sprak Sam Torrance en die zei me dat hij niet eens zo slecht had gespeeld. Toch kreeg hij een 77 achter zijn naam.' Na de eerste dag gaan de onbekende Indiër Shamin Khan (1377 op de wereldranglijst) en de Argentijn Daniël Vancsik met een score van 67 aan de leiding.

Heeft Robert-Jan Derksen een slechte draw (onbekende flightgenoten en vrijdag vanaf hole 10 als laatste), Joost Luiten is bij de beteren ingedeeld. De Bleiswijker begon met twee parren, birdiede drie en vier, kwam vervolgens tot een triple en een ‘gewone' bogey voor hij de zevende birdiede: een boven par voor de ronde dus.

'Ik begon lekker met die vroege birdies', zei Luiten na zijn ronde. 'Op vijf sla ik vanaf de fairway een ijzer-7 die net de green mist. Vervolgens is het een chip en vier putts. Prompt bogey ik de par-5 zesde - waar je denkt een birdie te kunnen maken - en dan loop je echt achter de feiten aan.'

'Maar ik speel goed genoeg om er in het weekeinde bij te zijn. Het was in ieder geval prima dat ik mijn score vandaag bij elkaar heb weten te houden.' Die score stond - na birdies op twaalf en zestien plus bogeys op dertien en zeventien - na achttien holes nog steeds op het bord. Met een 73 staat Joost Luiten gedeeld 76ste. De cut komt vrijdag rond level par te liggen. De debutant op de Europese Tour heeft vrijdag een 69 nodig om zeker te zijn van een plaats in de finaleronden.

Van de ‘grote namen' deed Adam Scott het met een 68 het beste. De Australische nummer vijf van de wereld leek op weg naar de eerste plaats, maar een double bogey op de par-3 zestiende gooide roet in het eten. Vijay Singh kwam tot een 70, terwijl Colin Montgomerie een 74 liet noteren.

Bron: NGF

<< ga een pagina terug