12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Veel belangstelling voor golfclub Stippelberg

Gepubliceerd op: 11-03-2008

GEMERT - Drukte was er wel verwacht, maar dat zoveel mensen naar de informatiebijeenkomt van de Gemertse golfclub Stippelberg zouden komen, was niet te voorzien.
Zo'n zes- tot zevenhonderd mensen zagen gisteravond hoe club, gemeente en golfbaanarchitect hun plannen voor een golfbaan bij de Bakelse plassen aan de rand van de Stippelberg ontvouwden. De zaal zat vol, in de foyer waren belangstellenden op een scherm aangewezen om alle verhalen volgden.

De golfclub moet op 7 april 650 betalende leden hebben om de steun van de gemeente te krijgen en daarmee verder te mogen gaan. ,,Dat wordt een peulenschil", voorspelde wethouder Harrie Verkampen, kijkend naar de volle zaal. Al meer dan 850 mensen betaalden 25 euro aan voorinschrijving, zonder de concrete plannen te kennen.

Tijdens de bijeenkomst presenteerde golfbaanarchitect Gerard Jol zijn ontwerp. Als de procedures soepel verlopen, kan de baan in 2009 klaar zijn. Jol beloofde dat karakteristieke landschapselementen zoals de bosranden bewaard blijven en dat er plek is voor een ecologische verbindingszone.

Het ontwerp bestaat uit verschillende delen. Enerzijds is er een volwassen baan van achttien holes. Die kent voor de helft een 'droog' deel, dat loopt door een nieuw te creëren heidelandschap. De andere helft is nat en ligt naast een grote plas. Achter het clubhuis komt een kleine baan met korte holes, vooral bedoeld voor beginners en gevorderden met weinig tijd. Klein is relatief, want de 'oefenbaan' is nog altijd anderhalf keer zo groot als de golfbaan van Helmond.

Bron: Eindhovens Dagblad

<< ga een pagina terug