12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Van der Graaff mist cut in Spanje

Gepubliceerd op: 20-04-2008

Voor Marjet van der Graaff zit het Spaans Open er na twee dagen op. Hoewel het op de tweede dag een stuk beter ging, eindigde de Rijswijkse toch in de onderste regionen en miste de cut in het Spaanse Castellon.

Van der Graaff ging rond in 74 slagen, negen minder dan op de eerste dag. Maar ze wist dat het een onmogelijke opgave was om haar verblijf met twee dagen te verlengen. ‘Het liep ook vandaag nog niet vlekkeloos. Opnieuw gingen een paar drives mis en mijn ijzers raakte ik niet goed', aldus de speelster van Golf Team Holland.

Van der Graaff begon haar eerste negen met acht parren en een bogey op hole zeven. ‘De tweede negen maakte ik nog een paar goede birdies (op 12, 13 en 15, red.), maar uiteindelijk eindigde ik mijn laatste holes niet sterk.' Daarmee doelde ze op een double bogey op 14 en twee bogeys op 16 en 18, die zorgden voor een totaal van 157 slagen - dertien boven par.

Ondanks haar vroege uitschakeling kijkt Van der Graaff toch met positieve gevoelens terug op haar eerste toernooi op de Ladies European Tour van 2008. ‘Al met al ben ik weer een ervaring rijker en raak ik wat meer gewend aan de tour. Hopelijk heb ik op het volgende toernooi een betere start.'

De leider van de eerste dag, Carmen Alonso, kende een dramatische tweede dag en haalde na een ronde 82 op het nippertje de cut op de Panoramica Golf & Country Club. Haar koppositie werd overgenomen door de 29-jarige Zweedse Emma Zackrisson, die in 67 slagen rondging en een totaal heeft van 139, vijf onder par. Veronica Zorzi uit Italië volgt op een slag met 140, Rebecca Hudson op twee slagen met 141.

Bron: Golfsite.nl

<< ga een pagina terug