12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Twijfels bij uitkomsten onderzoek golfbaan

Gepubliceerd op: 03-07-2008

SON EN BREUGEL - De plannen voor een golfbaan in Bosgebied-West in Son krijgen voorlopig geen brede steun binnen de gemeente. Met name de oppositiefracties Dorpsbelang en Lijst van Aken hebben grote twijfels bij de uitkomsten van het locatie-onderzoek.

Uit dit onderzoek zou blijken dat Bosgebied-West de beste optie is voor een nieuwe golfbaan. Twee locaties in Sonniuswijk en één in Sonniuspark zouden niet binnen afzienbare tijd te realiseren zijn, omdat daar de voorbereidingen nog moeten beginnen. Voor Bosgebied-West zijn de plannen al vergevorderd.

J.D. van Arkel van Dorpsbelang: "Er is al van tevoren besloten dat Bosgebied-West de beste locatie is. In het onderzoek zijn de alternatieve locaties gekleurd beschreven, zodat Bosgebied-West er als beste zou uitkomen." H. van Aken van de Lijst van Aken kan zich vinden in de kritiek van Van Arkel.

"De keuze is alleen fictief geweest. De drie andere locaties zijn veel te snel afgeschreven. Een gemiste kans." Volgens A. Flapper van de VVD heeft het onderzoek niks toegevoegd. "We wisten al dat Bosgebied-West de beste optie was. Het enige wat het onderzoek heeft opgeleverd is een extra kostenpost van 45.000 euro."

Wethouder J. Verschelling voelt zich enigszins in diskrediet gebracht door de uitspraken van de verschillende fracties. "Het raakt mij dat mijn zorgvuldigheid in twijfel wordt getrokken. Ons is gevraagd om snel tot een oplossing te komen. Bosgebied-West is dan simpelweg de enige locatie die in aanmerking komt. Ik zeg niet dat de twee locaties in Sonniuswijk niet geschikt zijn, maar het realiseren van een golfbaan is daar op een realistische termijn niet mogelijk."

Inmiddels heeft ook de IVN namens de Brabantse Milieufederatie en Milieudefensie Son en Breugel haar zorgen geuit. J. Carp van het IVN: "Het Bosgebied-West is cultuurhistorisch belangrijk. Als het gebied een private golfbaan wordt, gaat het verloren als wandelgebied."

J. Bochove, voorzitter van de Golfclub Son, betwist dit. "Bosgebied-West is nu een deels verwaarloosd gebied. Wij willen er weer een parkachtig terrein van maken waarvan ook recreanten zoals fietsers en wandelaars gebruik kunnen maken."

Bron: de ondernemer.nl

<< ga een pagina terug