12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Trump wil golfbaan in natuurgebied

Gepubliceerd op: 11-06-2008

Donald Trump trekt zich weinig aan van experts die zeggen dat zijn plannen om de grootste golfbaan ter wereld te bouwen, de natuur onherstelbaar beschadigen. De vastgoedmiljardair wil de golfbaan bouwen op een zeldzaam en beschermd stuk duinen, in het noordoosten van Schotland.

The Donald vliegt vandaag in zijn privé 727 naar het Verenigd Koninkrijk om te betogen dat de golfbaan helemaal geen desastreuze gevolgen zal hebben voor de natuur. Twee studies die hij zelf heeft laten uitvoeren beweren het tegendeel.

Mochten de plannen doorgaan dan zal Trump een miljard pond investeren in een 18-holes golfbaan, met daarbij 950 timeshare appartementen, een hotel met 450 bedden en vijfhonderd huizen.

Volgens expertstudies, uitgevoerd in opdracht van Trump zelf, zal de golfbaan een desastreus effect hebben op het ecosysteem in de duinen en zullen vele zeldzame planten verdwijnen. Zij raden daarom aan de geplande baan te verplaatsen.

Trumps reactie hierop is dat het verplaatsen slechts een tiende van de duinen zal beïnvloeden. Volgens de miljardair zullen zijn plannen om de duinen te stabiliseren en te herplanten, het land juist "beter maken dan het was".

"Ik ben aangekomen op een punt in mijn carrière dat ik niets meer bouw, als het niet het beste is", luidt het commentaar van Trump.

Bron: z24

<< ga een pagina terug