12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Suriname’s grootste golftalent geslachtofferd

Gepubliceerd op: 09-07-2008

PARAMARIBO - Suriname's grootste golftalent, Marlon Abena, wordt geweerd door de enige golfclub die het land rijk is. De vermoedelijke reden is discriminatie. Abena kan te oordelen naar zijn sociale komaf niet gerekend worden tot wat in Suriname algemeen gerekend wordt tot de ‘golfgemeenschap'. Minister Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling wil bemiddelen.

Een groep bezorgde personen ziet een interne oplossing niet meer zitten. "Ik ben geïnformeerd over de ontwikkelingen van de afgelopen twee tot drie jaar binnen de club", zegt Wolf tegenover de Ware Tijd. De uitsluiting zou niet bevorderend zijn voor de sport. Marlon Abena begon als caddie bij Golfclub Paramaribo. Hij wist zich op te werken tot speler en later kampioen van Suriname.

Ook in het buitenland heeft hij menige prijs in de wacht gesleept. De omslag kwam toen enkele leden Abena beschuldigden van diefstal. Zijn schuld is nooit bewezen, ook niet na inschakeling van de politie. Hij werd desondanks geroyeerd, wat voor een splitsing leidde binnen de club. Parlementariër Jiwan Sital vindt het ongehoord dat in het Suriname van vandaag nog zulke vormen van discriminatie voorkomen.

Bron: Waterkant.net

<< ga een pagina terug