12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Stenson is mooie affiche voor KLM Open

Gepubliceerd op: 24-04-2008

Door: Maarten Lafeber

AMSTERDAM - Het is nog ver weg, maar ik verheug me nu al op het KLM Open, waarvan deze week bekend werd dat een aantal sterke spelers naar Nederland komt. Met Henrik Stenson, Darren Clarke en David Howell zijn er immers drie golfers die in 2006 Europa hebben geholpen aan de Ryder Cup.

Dat is een dus een mooi vooruitzicht en persoonlijk ben ik vooral blij met de komst van Henrik. Met hem heb ik in de loop van de jaren een goede band opgebouwd. Ik beschouw hem als mijn beste vriend in het golfcircuit. Hij is een speler die zich in een paar jaar sterk heeft ontwikkeld. Ik kan me nog herinneren dat hij in 2002 echt in een zware dip zat. Bijna niets lukte, soms ging hij zelfs uit frustratie halverwege een toernooi gewoon naar huis. Henrik is daar knap uitgekomen en heeft zijn spel naar een heel hoog niveau kunnen tillen. Inmiddels is hij zelfs de nummer dertien van de wereldranglijst. Dat hij naar Zandvoort komt, is een mooi affiche voor het KLM Open.

Het duurt echter nog wel even voordat het augustus is. Voorlopig bereid ik me voor op een serie van vijf toernooien in Europa en daar kijk ik óók erg naar uit. Deze week zal ik het Azië Open overslaan, maar de week erop tijdens het Spaanse Open in Sevilla ben ik wel van de partij. Om mij daarvoor klaar te stomen, ben ik tien dagen in de Verenigde Staten geweest. Onder andere in Californië en daarna in Orlando, waar mijn huis staat. Ik heb onder meer veel aandacht besteed aan mijn putten. De focus een beetje verlegd, wat dat betreft. Dus niet zozeer de grip aangepakt, maar meer de aandacht gelegd op het lezen van de greens en de snelheid van het putten. Ik heb de indruk dat ik daar veel profijt van ga hebben de komende periode.

Tussen alles door heb ik natuurlijk ook The Masters gevolgd via de televisie. Dat Tiger Woods niet zijn vijfde groene jasje won, is best een verrassing. Al kwam hij op de laatste dag nog dichtbij. Hij speelde over vier dagen echter niet goed genoeg, vandaar dat Trevor Immelman de terechte winnaar was. Hij is het meest constant geweest in die week. De manier waarop Immelman stand hield heeft echt indruk gemaakt in de Verenigde Staten. Ook op mij en ik ben er zeker van dat hij meerdere majors gaat winnen in de toekomst.

Met de zege van Immelman kwam meteen een eind aan de speculaties of Woods in staat zou zijn de vier majors in één jaar te winnen. Ik denk dat het voor de golfsport alleen maar goed is dat Woods niet heeft gewonnen. Immelman is een golfer van de nieuwe generatie en heeft laten zien dat Woods niet onverslaanbaar is. Zoals eigenlijk ook Geoff Ogilvy dat eerder dit jaar liet zien in het World Golf Championship. Daar putten andere spelers ook vertrouwen uit. Dat alles neemt niet weg dat Woods nog steeds met afstand de beste golfer ter wereld is.

Over de beste gesproken: het heeft wat langer geduurd dan verwacht, maar ik ben blij dat PSV op de laatste speeldag alsnog kampioen is geworden. Als ik in het buitenland zit, blijf ik altijd wel op de hoogte van de prestaties van PSV. Feest heb ik niet gevierd, omdat ik het vrij druk had met golfen. Feesten doe ik wel als ik mijn doel voor dit jaar heb bereikt en dat is een toernooizege.

Bron: Telesport.nl

<< ga een pagina terug