12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Soester golfers blijven geloven in holes op de basis

Gepubliceerd op: 27-05-2008

SOEST - De initiatiefgroep Golfen in Soest geeft de strijd om een natuurgolfbaan op vliegbasis Soesterberg nog niet op. De golfers komen niet voor in de huidige toekomstplannen voor de invulling van de eind dit jaar vrijkomende vliegbasis, maar ze houden goede moed.

,,Wij geloven er nog steeds in'', meldt Ruurd Reitsma van de initiatiefgroep. De golfbaan komt weliswaar niet voor in de plannen, maar volgens hem zijn er nog wat openingen. ,,Recreatie moet voor een gedeelte nog ingevuld worden. En ze hebben het over 'natuuraanleg door beheer', daar past een natuurgolfbaan zoals wij die voor ogen hebben perfect in. Al in 1995 heeft de provincie gesteld dat er behoefte is aan meer golfbanen in deze regio. Ze hebben er de mond van vol, tot de keuze komt waar.''

De golfsport groeit snel. Soest telt 1.700 geregistreerde golfers, Zeist 2.400. De 20 hectare grote golfbaan in Soesterberg zou laagdrempelig en publiek toegankelijk moeten worden.

Het huidige concept ruimtelijk plan gaat grofweg uit van een groot museumkwartier, veel natuur, woningbouw aan de kant van Soesterberg, en een groot informatiecentrum als entree van de hele Heuvelrug aan de kant van landgoed De Paltz. Voor dat laatste heeft Soester Bert Zuurke een suggestie. Hij oppert het nu nutteloze Nederlandse Paviljoen van de Wereldtentoonstelling 2000 in Hannover - een architectonisch hoogstandje - naar Soesterberg te verplaatsen.

Bron: Gooi en Eemlander

<< ga een pagina terug