12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Snelle procedure golfbaan

Gepubliceerd op: 07-05-2008

BERGEN OP ZOOM - Projectontwikkelaar Stedan Golf en het college van B en W gaan vaart zetten achter de ontwikkeling van een golfbaan. Sinds gisteren ligt de aanvraag voor de bouwvergunning van een nieuw clubhuis en een drietal schuilhutten ter inzage op het stadskantoor.

Daarnaast heeft het college een snelle procedure gestart, vooruitlopend op een definitief bestemmingsplan, om de ontwikkeling van het recreatiecomplex mogelijk te maken.

Zo'n korte procedure kan - indien er geen bezwaar wordt gemaakt - binnen een paar maanden gepiept zijn. De afhandeling van de bouwaanvraag is ook een kwestie van een paar maanden.

Het is de bedoeling om een achttienholesbaan aan te leggen. Maar niet zomaar een baan, maar eentje van de hoogste categorie, een championshipscourse.

Omdat de golfbaan in agrarisch gebied komt te liggen, hebben de provincie en de milieubeweging geen problemen met de plannen. Wel zijn er speciale voorzieningen gepland voor de rugstreeppad. Deze beschermde pad komt in het gebied voor en er moeten speciale poelen voor worden gecreëerd.

Uit de tekeneningen die inmiddels ter inzage zijn gelegd, blijkt dat er een ruim bemeten clubhuis komt. Drie verdiepingen hoog maar wel netjes ingepast in de omgeving, stelt het college. De ingang komt aan de Moerstraatsebaan.

Voor 'normaal' gebruik zijn er 144 parkeerplaatsen bij de golfbaan gepland. Maar omdat er ook rekening wordt gehouden met grotere wedstrijden, is er ruimte voor nog eens 64 plaatsen. Bergenaren die op de fiets willem komen, kunnen hun rijwiel kwijt in de fietsenstalling. Het clubhuis wordt ingericht met verschillende terrassen en een restaurant.

De nieuwe golfbaan wordt een 'open baan'. Er mogen dus niet alleen leden spelen, zoals op de Wouwsche en Reimerswaal.

Ondanks de miljoeneninvestering (72 hectare grond moet worden heringericht als heidelandschap) is er volop vertrouwen. Golf is de snelst groeiende sport van Nederland. Uit allerhande marktonderzoek blijkt dat er behoefte is aan banen.

Bron: BN/de stem

<< ga een pagina terug