12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Slecht weer teistert debuut Saxton

Gepubliceerd op: 18-07-2008

Amateur Reinier Saxton is redelijk begonnen aan het Britse Open in Southport. De Nederlandse golfer liep zijn achttien holes donderdag in tien boven par en staat daarmee 136ste. Gezien de prestaties van de toppers valt die score mee. Saxton wordt omringd door Ernie Els en Vijay Singh. Slechts drie spelers speelden onder par in het slechte weer.

Rocco Mediate, Robert Allenby en Graeme McDowell kenden op de eerste dag de minste problemen met de omstandigheden. Zij hadden op de achttien holes slechts 69 slagen nodig. Saxton mag als amateur deelnemen aan de 137ste editie van het Britse Open, omdat de twintigjarige Nederlander het Britse amateurkampioenschap won. Reinier is de zoon van Jonas Saxton, een Amerikaanse professional die al heel lang in Nederland woont. Hij heeft een Nederlandse moeder.

Mede door de wind en de regen staan de Zuid-Afrikaan Els en de man uit Fiji, Singh, onderaan het scorebord. Een andere favoriet, de Amerikaan Phil Mickelson moest op een hole zelfs zeven slagen noteren, want hij kon zijn bal niet terug vinden. Deze was door de wind van richting veranderd.

Bron: Golfsite.nl

<< ga een pagina terug