12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Schapen houden golfbaan OGC kort

Gepubliceerd op: 07-05-2008

OOSTERHOUT - Op de fairway en de greens mogen de schapen niet komen. Mariëtte Hinnen van de Oosterhoutse Golfclub moet er niet aan denken wat er gebeurt als een schaap een golfballetje tegen zijn kop aan krijgt.

Maar in de ruwere gedeelten van het fraaie golfpark aan de Dukaatstraat mogen de schaapjes sinds deze week hun buik weer volgrazen. Dat komt goed uit want de greenkeeper kan niet overal komen met zij maaiapparatuur.

Het laten grazen van schapen past in de strategie van een natuurvriendelijke ontwikkeling en dito onderhoud van de baan. Mevrouw Hinnen: "Niet voor niets heeft de Oosterhoutse opnieuw van de Nederlandse Golf Federatie het certificaat Committed to Green verkregen."

Het beleid blijkt te werken, want op het golfterrein zijn ook al vijf ransuilen en een koppel aalscholvers ontdekt. "Het is allemaal het resultaat van een jarenlang zorgvuldig uitgevoerd beleid om tot de Nederlandse top te geraken. Het vijfjarenplan om de baan nog fraaier te maken, begeleid door de gerenommeerde golfbaanarchitect Frank Pont, nadert zijn voltooiing."

De schapen zijn afkomstig van Schaapskooi Wijboschbroek in Schijndel. "In Oosterhout hebben we vier rassen heideschapen geplaatst", zegt Maarten Pijnenburg van Wijboschbroek. "Kempische en Veluwse heideschapen, Mergellandschapen en Schoonebeekers."

Om de twee dagen komen mensen uit Schijndel naar de schapen kijken. Ze houden vooral de gezondheid van de wolbeesten in de gaten. De greenkeeper van de OGC geeft de dieren water en verplaatst ze als het nodig is.

De baan moet en zal begin september in topconditie zijn voor de ontvangst van de topspelers die de Nederlandse Matchplay Kampioenschappen op de Oosterhoutse spelen.

Bron: BN/de stem

<< ga een pagina terug