12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Ryder Cup-sterren naar Zandvoort

Gepubliceerd op: 22-04-2008

ZANDVOORT - Drie sterren uit het Europese team dat het laatste duel om de Ryder Cup tegen Verenigde Staten won, komen golf spelen tijdens het KLM Open in Zandvoort. Dit zijn de Zweed Henrik Stenson, de Noord-Ier Darren Clarke en de Engelsman David Howell.

Het toernooi is van 21 tot en met 24 augustus op de Kennemer Golfclub. Behalve het genoemde tio komen drie oud-winnaars naar Zandvoort: Maarten Lafeber (2003), de Engelsman Simon Dyson (2006) en diens landgenoot Ross Fisher, de titelverdediger.

Derksen
Ook de Ierse neoprofessional Rory McIlroy is door de toernooidirectie gecontracteerd voor het Nederlandse Open, evenals de Nederlanders Joost Luiten en Robert-Jan Derksen. Het prijzengeld is verhoogd naar 1,8 miljoen euro. De kampioen krijgt daar 300.000 euro van.

Het Ladies Dutch Open vindt dit jaar voor de eerste keer plaats onder de vlag van ABN Amro. De accommodatie is opnieuw de Eindhovensche Golfclub in Valkenswaard. Speeldata zijn 6 tot en met 8 juni. Namen van deelnemende speelsters zijn nog niet bekend. De vrouwen spelen voor 250.000.

Omstreden
Stenson, Clarke en Howell blonken in september 2006 op The K Club bij Dublin uit in de strijd om de Ryder Cup. De Zweed, leider op de Europese ranglijst, bracht het winnende punt binnen op de laatste dag. De plaats in het Europese team van Darren Clarke was omstreden.

Enkele weken eerder was zijn vrouw overleden aan kanker en hij zou volledig uit vorm zijn. Clarke speelde echter grandioos door alle drie partijen waarin hij uitkwam overtuigend te winnen. Na afloop was hij het middelpunt van emotionele taferelen. De beelden daarvan gingen de hele wereld rond.

Het deelnemersveld voor het KLM Open zal met nog meer grote namen worden uitgebreid. Toernooidirecteur Daan Slooter zei dinsdag in Zandvoort dat nog met verscheidene topspelers onderhandelingen gaande zijn.

Bron: NUsport

<< ga een pagina terug