12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Ryder Cup komt mogelijk naar Spijk

Gepubliceerd op: 17-04-2008

SLEEUWIJK - Made in Scotland, exploitant van Golfpark The Dutch wil in 2018 of 2022 the Ryder Cup naar Spijk halen. De 18-holes golfbaan wordt op dit moment aangelegd. Het zou voor de tweede keer in bijna 100- jarige geschiedenis zijn dat de Europese wedstrijd buiten het Verenigde Koningkrijk gespeeld wordt.

"Sinds dit nieuws vrijdag bekend werd is er een golf van enthousiasme losgekomen. Wij spelen met onze golfclub de Lingewaelsche waarschijnlijk tot 2010-2011 onze thuiswedstrijden hier in Almkerk bij Golfpark Almkreek in Almkerk. Het ging zaterdag en zondag vrijwel nergens anders over", bekende Sleeuwijker Job Pijpers, vice-voorzitter van Golfclub de Lingewaelsche. Deze club zit tijdens de aanleg van The Dutch en de aangrenzende nieuwe 18-holes baan voor de Lingewaelsche even zonder eigen baan.

"De komst van de Ryder Cup, waarbij de beste twaalf Amerikaanse spelers de twaalf beste Europeanen ontmoeten, naar Nederland en zeker naar Spijk zou een sensatie zijn. Het zal ongetwijfeld tevens een stevige impuls voor De Lingwaelsche geven." Pijpers rekent alvast hardop. "Er zal gebruik gemaakt gaan worden van de diensten van onze leden. Er zijn veel vrijwilligers nodig. Voor elk van de achttien banen zijn er minstens tien nodig." Het is een giga evenement dat gemiddeld 200.000 toeschouwers trekt. Made in Scotland staat niet alleen bij de nominatie. Het budget, vele tientallen miljoenen, lijkt gezien de interesse van diverse partners geen onoverkomelijk probleem. Bovendien komt er nogal wat terug. In Ierland is berekend dat de Ryder Cup 2006 maar liefst 143 miljoen euro voor de economie opleverde.

Bron: Brabants Dagblad

<< ga een pagina terug