12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Remkes wint in Schotland

Gepubliceerd op: 01-07-2008

Twee keer eerder dit seizoen greep Remkes net naast de winst, maar in Schotland eindigde hij als eerste op het podium. Remkes startte in de laatste flight van de Scottish Challenge samen met de Deen Jeppe Huldahl, waar hij één slag op achter stond. Vooral de eerste negen van Remkes waren indrukwekkend. Hij begon met drie birdies maakte er daarna nog eens drie op de holes vijf, zeven en negen, waardoor hij het clubhuis met -6 passeerde.

Na de turn bleef de Noord-Hollander constant en noteerde op hole dertien zijn eerste bogey van de dag op zijn kaart. Die had geen verdere gevolgen voor hem, want Remkes herpakte zich en met louter parren speelde hij ‘op safe' zijn ronde 66 uit.

Met een totaal van 271 (-13) liet hij de directe concurrentie in de vorm van de Engelsman Seve Benson en de Deen Jeppe Huldahl met vijf slagen achter zich. Het is voor Taco Remkes zijn eerste zege op de Challenge Tour dit seizoen en een verzekering van speelrecht op de Challenge Tour. Met een cheque van € 35.200,- schiet hij bovendien de top-5 binnen, waardoor je als speler direct naar de European Tour promoveert.

‘Ik zei tegen mezelf dat ik kalm en relaxed moest blijven, omdat ik natuurlijk nog achttien holes voor de boeg had. Beginnen met drie birdies is fantastisch, iedere putt leek te vallen! Op de tweede negen trok de wind iets aan, maar ik wist dat parren voldoende waren om te winnen. Het is een geweldig gevoel om in mijn eerste seizoen op de Challenge Tour te winnen.'

‘Het zijn topweken voor Nederlandse spelers in Schotland. Ik ken Reinier Saxton (hij won ruim een week geleden het Brits Amateur, red.) erg goed, omdat we lid zijn van dezelfde club. Waarom Nederlanders het hier goed doen weet ik niet, maar we vinden het in ieder geval prima hier.'

Op zijn website tekende Taco Remkes de volgende reactie op: 'Vandaag was het dan eindelijk zover. Ik heb gewonnen! Drie keer is ook scheepsrecht, maar toch. Eerder dit jaar in Argentinie en Bretagne goede kansen gehad om te winnen, en dan is het me vandaag gelukt. Alles lukte ook, veel lange puts geholed en een vliegende start! Ik start met birdie, birdie, birdie en ben 6 onder de eerste 9! Ik zat in een flow, wat een fantastisch gevoel. Ik had mezelf voorgenomen rustig te spelen, slag voor slag, en vooral niet op de score borden kijken. Die fout had in in Argentinie gemaakt. Maar ook daar leer je van. Alleen op de 18e hole heb ik gekeken, ik zag toen dat ik 5 slagen voor stond. Toen wist ik het zeker. Door deze overwinning (groot toernooi) zit ik nu ook in de top 5 van de order of merit en dus heb ik een hele grote stap richting mijn Europese Tourkaart voor volgend jaar gezet. Een beetje onwerkelijk nog allemaal, maar ik ga er nu eerst van genieten! Bedankt jullie allen voor je support. Tot volgende week in Lyon!!!'

Manager en partner Nienke Nijenhuis was vanzelfsprekend eveneens zeer verguld met de eerste overwinning op de Challenge Tour van de speler van Houtrak: 'Geweldig! Echt een kroon op zijn harde werken', jubelde de voormalig tourspeelster.

Onze andere landgenoot Wil Besseling zakte op de slotdag uit de top-20. Hoewel hij sterk begon met twee birdies ging het daarna slechter. Op de vierde hole maakte hij een doublebogey en op de tweede negen waren nog eens drie bogeys smetjes op zijn kaart die uiteindelijk zorgden voor een ronde 74. Daardoor eindigde de speler van Golf Team Holland op een gedeeld 26ste plaats.

Bron: Golfsite.nl

<< ga een pagina terug