12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Regen houdt belangstellenden niet van golfbaan

Gepubliceerd op: 07-04-2008

ALVERNA - De regen kwam met bakken uit de hemel vallen tijdens de Nationale Open Golfdag afgelopen zaterdag. Toch waren er bijna vijftig deelnemers aanwezig voor de golfclinic op de baan in Wijchen.

De open dag is bedoeld om geïnteresseerden die de sport niet (goed) kennen een indruk te geven door ze zelf een balletje te laten slaan. Onder leiding van professionals konden deelnemers in Alverna anderhalf uur bezig zijn met de sport. Termen werden uitgelegd en ook aan de houding werd uiteraard aandacht besteed.

Golfen is niet meer alleen voor de elite volgens Cleo Prudon van Burggolf Wijchen: "Dat is allang niet meer zo. De gewone man kan hier ook gewoon komen, ook deze dag is daarom toegankelijk voor iedereen die eens wil kijken of golfen wat voor hem of haar is."

Aan het einde van de dag hadden tien mensen zich aangemeld voor een cursus.

Twee enthousiaste deelnemers waren Peter Joosten (52) en zijn zoon Stefan (20) uit Wijchen. "Mijn vrouw golft al en ik wil het ook eens proberen. Dan kunnen we samen gaan spelen. Ik ben al wel eens met haar meegeweest om te kijken, maar vandaag wilde ik het zelf doen", aldus Peter. Ook Stefan had zin om eens een balletje te slaan.

Na de clinic is Peter overtuigd: "Ik ga me wel inschrijven, ja, want ik heb het hartstikke naar mijn zin gehad. Het is een leuk tijdverdrijf. Golfen werkt verslavend, merk ik.'' Stefan besteedt zijn tijd liever aan andere dingen: "Leuk, maar niet echt iets voor mij. Ik zou hier niet een paar keer per week gaan staan. Dan ga ik liever uit.'

Bron: de Gelderlander

<< ga een pagina terug