12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Record aantal golfprofessionals bij het Cepari Open 2008 waaronder Luiten en Besselin

Gepubliceerd op: 16-04-2008

Het Cepari Open is een jaarlijks terugkerend golfevenement, dat inmiddels bekend staat als het nieuwe amateurgolfkampioenschap van Nederland. Het Cepari Open wordt georganiseerd door Cepari Golf, onderdeel van Cepari Human Capital. Het Cepari Open is zeer populair onder de amateurs, echter doen er steeds meer (Nederlandse) golfprofessionals mee.

Tijdens het Cepari Open op 26 mei 2008 zullen een groot aantal topgolfers, waaronder de wereldkampioenen Joost Luiten en Will Besseling alsmede Golf Team Holland speelster Marjet van der Graaff, hun opwachting maken. Dankzij de samenwerking met PGA Holland hebben ook vele andere golfpro's zich aangemeld voor dit unieke golfkampioenschap op het Rijk van Nijmegen. Met behulp van het iZeeScore scoringsysteem kunnen alle deelnemers en bezoekers live het scoreverloop op zowel de baan als in het clubhuis op de voet volgen. Voor verdere ‘golf experience' zijn er verschillende top golfmerken met hun nieuwste golfproducten aanwezig en vindt er een demonstratie plaats door leden van de European Longdrivers Association.

Tevens zijn er diverse fungolf activiteiten. Toegang tot dit unieke amateurtoernooi is voor het publiek gratis. Voor meer informatie: www.cepari-golf.nl

Businesspartner PGA Holland
Naast het marketingpartnership van Golf Team Holland, is Cepari onlangs officieel businesspartner geworden van Professional Golfers Associatie Holland. PGA Holland is de organisatie die de belangen behartigt van de

playing- en teaching golfprofessionals in Nederland. Voor de internationale contacten is PGA Holland aangesloten bij de overkoepelende

Europese- en wereldorganisaties. De samenwerking zal een belangrijke bijdrage leveren aan de letterlijke professionalisering van de initiatieven van Cepari Golf en daarmee aan de golfbeleving in Nederland.

Voor het Cepari Open 2008 op 26 mei aanstaande houdt het in dat naast Joost Luiten, Will Besseling en Marjet van der Graaf, nog veel meer Nederlandse golfpro's (spelend op de Europese Tours) mee gaan strijden om de titel.

Golf Experience
De grote opkomst van de vele golfpro's maakt het Cepari Open een unieke ervaring voor deelnemers en bezoekers. "Het komt niet vaak voor dat zoveel topgolfers tegelijkertijd deelnemen aan een golftoernooi in Nederland", aldus Pancras Pouw, directeur van Cepari. "Als bezoeker krijg je de kans om wereldkampioenen als Joost Luiten en Will Besseling van dichtbij in actie te zien, gratis en voor niks! Bij welke topsport is dat nog mogelijk tegenwoordig?", aldus Pouw. De twee wereldkampioenen zullen op 26 mei respectievelijk starten om 13.38 uur en 13.56 op de Eerste Tee van de Nijmeegse baan op het Rijk van Nijmegen

Tijdens het Cepari Open zal gebruik worden gemaakt van iZeeScore. Dit unieke scoringsysteem stelt bezoekers en deelnemers in staat de scores van de deelnemers gedurende de gehele wedstrijd op de voet te volgen, zowel in het clubhuis als op de baan. Voor een verdere golf experience zullen top golfmerken als Nickent, Power Bilt, Srixon en Cleveland Golf hun nieuwste producten tonen. Tevens is er de mogelijkheid om als bezoeker of deelnemer de irons, hybrids en drivers van deze gerenommeerde merken zelf te testen. Daarnaast vindt er een demonstratie plaats door leden van de European Longdrivers Association en zijn er diverse fungolf activiteiten, waaronder een loterij. De opbrengst hiervan is bestemd voor Right To Play, een humanitaire organisatie, opgericht door Johan Olav Koss, die ernaar streeft alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. "Wij zijn van mening dat wij een voor Nederland uniek dagprogramma hebben neergezet waarbij golfbeleving voor zowel de deelnemers als de bezoekers centraal staat", aldus Pancras Pouw.

Amateur Golfkampioenschap
Naast het neerzetten van een uniek golfevenement voor golfminnend Nederland is het doel van het toernooi om goede amateurgolfers de kans geven de kwaliteit van een PGA golftoernooi te ervaren, inclusief de nodigde spanning en strijd van een wedstrijd op topniveau. Het Cepari Open is hét nieuwe amateurgolfkampioenschap van Nederland. Het Cepari Open is één van de meest prestigieuze titels die een amateurgolfer kan winnen. In totaal kunnen 108 golfers zich voor het Cepari Open kwalificeren.

Kwalificatie
Om een kwaliteitstoernooi te waarborgen is deelname aan het Cepari Open in principe alleen mogelijk door mee te doen aan door Cepari Golf georganiseerde en/of ondersteunde kwalificatiewedstrijden. Deelname aan de wedstrijden van Het Rijk, ANWB Golf, Burggolf, Het Cepari Standgolf Open, Cepari Cup en Cepari Competitors zijn manieren om direct te worden gekwalificeerd.

Daarnaast zijn er maximaal achttien zogenaamde "wild cards" beschikbaar voor open inschrijvingen tegen betaling. Deze wild cards zijn beschikbaar voor de top amateurgolfers die zich graag eens met echte golfpro's wil meten. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden via www.cepari-golf.nl, schriftelijke acceptatie vindt plaats o.b.v. datum inschrijving en handicap. De kosten hiervoor zijn € 70 (excl. BTW) per persoon.

Cepari Golf
Cepari golf, onderdeel van Cepari Human Capital, is de golfprovider van Nederland en werkt samen met partners zoals BurgGolf, GMG, Het Rijk, Golf Team Holland, Stichting Strandgolf Scheveningen en PGA Holland. Cepari golf is de partner voor vele bedrijven voor deelname aan en organisatie van (bedrijven)toernooien, (provinciale) wedstrijden, (business)contacten, (amateur)interlands en workshops. Cepari golf wil op deze wijze, samen met haar partners, bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de beleving van golfsport in Nederland. Voor meer informatie zie www.ceparigolf.nl

Bron: CepariGolf.nl

<< ga een pagina terug