12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Plannen voor golfbaan Oudenhoorn houden geen rekening met veehouder

Gepubliceerd op: 14-02-2008

In de plannen voor de aanleg van een golfbaan in Oudenhoorn (Z-H) wordt geen rekening gehouden met de aangrenzende weilanden van melkveehouder G. Bijl. De veehouder is bang dat zijn koeien zullen stikken in verdwaalde golfballen afkomstig van de baan. Bijl geeft aan dat er veel meer bossages en andere afschermingen moeten komen tussen de golfbaan en zijn land. De veehouder meldt dat hij anders het vee jaarrond moet gaan opstallen.

De initiatiefnemers van de baan, de familie Noordermeer, reageren dat de plannen nog allerminst vast staan. De plannen langs de weilanden van veehouder Bijl worden pas rond 2011 uitgevoerd.

Eerdere aanvaringen tussen veehouders en golf
Een Belgische boer heeft al eens een schadevergoeding van 25.000 euro gekregen, omdat een van z'n koeien zou zijn overleden na het inslikken van een balletje. Daarnaast hebben veehouders in Gilze bedongen dat er hoge hekken om de golfbaan werden gezet om de ballen tegen te houden. Dit hek werd geplaatst omdat er duizenden golfballen op de weilanden terecht kwamen. Vooral van de kapot gereden balletjes, met scherpe kantjes, hadden de herkauwers last. Enkele dieren zouden eraan zijn gestorven.

Bron: Agriholland 

<< ga een pagina terug