12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Plannen golfbaan in buitengebied Cromvoirt gaan de inspraak in

Gepubliceerd op: 29-08-2008

VUGHT - De plannen voor een achttien holes golfbaan in Cromvoirt gaan de inspraak in. Het bestemmingsplan en het rapport over de milieueffecten liggen sinds gisteren ter inzage. Op 23 september is er om 20.00 uur een inspraakavond in de brandweerkazerne aan de Kettingweg 7A in Vught.

De Golfbaan Cromvoirt is gepland op een terrein van circa 65 hectare, ten zuiden van het Drongelens Kanaal en tussen de Deutersestraat en de Nieuwkuikseweg. Het omvat naast een volwaardige achttien holes golfbaan een clubhuis, een driving range met oefenaccommodatie, een greenkeeper-loods en parkeervoorzieningen.

Volwaardig betekent in dit geval ook op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe natuur en dassenleefgebied. In het plangebied is 25 hectare bestemd voor de golfbaan. Bijna 30 hectare wordt ingericht als natuur. Ook wordt een dassenfoerageergebied van bijna 6 hectare aangelegd. Verder worden heggen en bosschages op basis van de historische verkaveling aangebracht. In overleg met het waterschap komt er een brug.

Het meest zal de baan worden bespeeld door leden van de golfvereniging en hun gasten. Uitgangspunt is dat de baan iedere dag van de week open zal zijn. De golfbaan biedt aan zo'n veertig mensen werk.

Door de komst van de golfbaan verdwijnt het veebedrijf van Jan Hendriks aan de Deutersestraat 37 en worden de bijbehorende stankcirkels opgeheven.

De documenten met betrekking tot de golfbaan liggen ter inzage in het gemeentekantoor aan de Secretaris van Rooijstraat 1 en in de openbare bibliotheek aan de Dorpsstraat, beide in Vught.

Bron: Brabantsdagblad.nl

<< ga een pagina terug