12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Plan voor een nieuwe golfbaan

Gepubliceerd op: 31-03-2008

RIJSWIJK - Golfliefhebbers in Rijswijk krijgen mogelijk een nieuwe baan. De gemeente bevestigt dat er is gesproken over het aanleggen van een golfbaan in de Landgoederenzone, maar benadrukt dat de plannen zeer prematuur zijn.
afbeelding vergroten

Het ecologisch en cultuurhistorisch bijzondere gebied wacht de komende jaren een opfrisbeurt. „De bedoeling is iets moois te maken van het gebied,'' zegt een woordvoerster van de gemeente. „Maar over een golfbaan valt nog niets concreets te melden. We bevinden ons nog helemaal in de oriënterende fase.''

Golf- en landschapsarchitect Gerard Jol heeft op verzoek van de gemeente Rijswijk wel reeds onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een golfbaan in de Landgoederenzone. De eerste indrukken zijn zeer positief.

Op de website van Jol Golf Design prijken reeds foto's van ‘Vredenburch Golf Park Rijswijk' zoals het project is betiteld. De gemeentelijke woordvoerster benadrukt dat er nog ‘geen enkel besluit is gevallen'.

De toekomst van de Landgoederenzone en de mogelijke komst van een golfbaan komt morgen aan bod tijdens de raadscommissievergadering Wijk- en Stadsontwikkeling.

De Landgoederenzone is vóór alles een wandel-, fiets- en verpoosgebied, waarbij genieten van het karakter centraal staat, zo staat te lezen in de Toekomstvisie Landgoederenzone. De gemeente wil de aanwezige sport- en recreatievoorzieningen herschikken, dan wel aanpassen aan het landgoederenkarakter. „Sport blijft in elk geval gehandhaafd in het gebied,'' benadrukt de woordvoerster.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug