12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Peter Lawrie troeft Spanjaarden af

Gepubliceerd op: 06-05-2008

Op de tweede extra hole won de Ier zijn eerste titel op het hoogste niveau. Robert-Jan Derksen werd tiende. Peter Lawrie uit Dublin leek na vier birdies op de laatste zes holes na een 67 met een score van -15 de eerste Ier in twaalf jaar te worden die het Spaans Open won. Maar Ignacio Garrido wilde niet van wijken weten. Hij holede op de laatste green van de Real Club de Golf Sevilla een putt van tien meter voor een 72 en hetzelfde totaal als Lawrie.

Voor de vierde keer in de laatste zes edities kreeg het Spaans Open een verlenging. Op de eerste extra hole - de par-4 achttiende - sloeg de 36-jarige Garrido zijn approach een meter van de pin. Maar de birdie was niet voldoende, omdat Lawrie seconden daarvoor een onvoorstelbare putt van ruim tien meter had geholed.

De slothole van de uitstekende parkbaan vormde het decor voor de 74ste hole van het kampioenschap én de beslissing. Eerst sloeg Lawrie de bal vanuit de fairwaybunker op vijf meter. Garrido's bal leek zich naast die van de Ier te nestelen, maar met (te veel) spin rolde het witte kleinood het water in en hij zag zijn kans verdwijnen. Lawrie had een een par voldoende om met de trofee en de cheque ter waarde van 333.330 naar huis te gaan.

Het was de eerste overwinning voor de 34-jarige Lawrie op de Europese Tour. In 2003 verloor hij het Spaans Open na een play-off. De Engelsman Kenneth Ferrie was toen de winnaar.

Met de zege van Paul Lawrie kwam een einde aan een ‘wilde zondag' in het zuiden van Spanje. Het was ook de vierde Ierse zege in korte tijd op het hoogste niveau: Graeme McDowell won in Korea en zowel Damien McGrane als Darren Clarke was succesvol in China.

‘Onvoorstelbaar. Ik weet niet wat ik moet zeggen', zei Lawrie. ‘Ik dacht niet Ignacio de putt zou holen om in een play-off te komen. En wat er toen gebeurde, tja zo gaat dat in golf. Dat mijn putt op de eerste extra hole zou vallen? Een kans van een op een miljoen?'

‘Ik probeerde me vandaag alleen maar in een goede positie te brengen. Party? Ik ben geen feestvierder. Het enige dat ik nu alleen maar wil is naar huis gaan, naar mijn vrouw en kinderen.'

Ignacio Garrido begon de laatste ronde van het met twee miljoen euro gedoteerde toernooi met een voorsprong van drie slagen op zijn landgenoot Miguel Angel Jiménez. Garrido maakte vijf bogeys op de eerste negen en hij leek kansloos.

Jiménez stond na negen holes met -15 een slag voor op de Deen Sören Hansen en twee strokes op de al (na een 66) gefinishte David Lynn, de KLM Open-winnaar in 2004.

Maar de meestal zo trefzekere Jiménez raakte - als je dat zo mag zeggen - in de knoop met de waterpartij voor de tiende green en hij liet een triple bogey noteren.

Sören Hansen leek de nieuwe topkandidaat te worden, maar de Deen - op dat moment op -14 - maakte op de resterende acht holes maar één birdie plus een bogey en hij kwam dus ook op -14 uit.

Op het moment dat het tussen Hansen en de toch weer terugvechtende Garrido zou gaan, was daar ineens Peter Lawrie. De man uit Dublin ging met birdies op 13, 15, 16 en 17 naar -15. Op de par-4 achttiende miste Lawrie een birdieputt van drie meter voor een 66 en -16, maar hij was een uur later toch de man die het laatst lachte.

Robert-Jan Derksen holede de par-4 achttiende voor een 70 en een totaal van tien onder par. Daarmee werd de de nummer 122 van de wereldranglijst gedeeld tiende. Na zijn tweede plaats van vorige week in China dus weer een uitstekend resultaat voor de Nederlander, die vier birdies en - op de par-4 zesde - een double bogey maakte.

Bron: Golfsite.nl

<< ga een pagina terug