12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

PGA Tour Boo Weekly op weg naar zege in Verizon Heritage?

Gepubliceerd op: 20-04-2008

Titelverdediger van het Verizon Heritage, Boo Weekly, lijkt het toernooi opnieuw te gaan winnen. Met nog 1 dag te gaan heeft de Amerikaan 3 slagen voorsprong op zijn achtervolgers. Een derde ronde van 65 slagen gaf Weekly zijn voorsprong op Anthony Kim die rond ging in 67 slagen.

Op 5 slagen afstand staan Aaron Baddeley (67), Jason Bohn (67) en Cliff Kresge (68). De leider na de tweede dag, Lucas Glover, ging flink onderuit na een ronde van 73 slagen. Hij staat nu op 7 slagen afstand van Weekly.

Weekly is een aparte verschijning op de fairways tijdens zijn ronde. Hij kauwt bijna continu op tabak en praat met toeschouwers langs de baan. Ook weet hij zijn medespelers flink te amuseren door allerlei grappen te vertellen. Ondanks dit alles is hij wel super gefocust als hij zijn bal moet slaan.

Toen hij op de 18e green aankwam vroeg een klein meisje om zijn bal waarop hij antwoordde: Ik zal hem eerst even slaan en als ik klaar ben dan breng ik hem okay?" Waarop hij terugliep en het verbaasde meisje een bal in haar hand drukte.

Op de vraag waarom hij zoveel contact heeft met het publiek antwoordde hij: "Ze hebben allemaal flink moeten betalen om hier te zijn en ons te zien spelen dan mag ik toch ook wel een beetje met hun praten."

Weekley begon zijn ronde op 1 slag afstand van Glover . Zijn achterstand werd nog groter toen hij op twee holes par maakte en Glover birdie. Weekly begon toen pas lekker te ballen. Een chipin op de derde hole voor birdie. Op de volgende hole, par 5, twee putts voor birdie en op de holes 6, 7 en 8 liet hij ook birdies noteren. Vervolgens maakte hij op de tweede 9 ook nog birdies op 12 en 18 en zijn enige fout was op de 16e waar hij een bogey liet noteren.

Bron: Golfnet.nl

<< ga een pagina terug