12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Overleg nodig met Essent over golfbaan

Gepubliceerd op: 03-06-2008

ZEVENBERGEN - De provincie Noord-Brabant, de gemeente Moerdijk en energiebedrijf Essent zitten halverwege deze maand op bestuurlijk niveau aan tafel om te praten over verschillen van inzicht over het afdekken van de voormalige vuilstort in Zevenbergen.

Waar de plannen van aanpak verschillen was gisteren niet duidelijk te krijgen. Een woordvoerder van Essent wil over dit onderwerp helemaal niks zeggen, vooruitlopend op het gesprek van half juni. In een persbericht zegt de gemeente Moerdijk negatief te hebben gereageerd op een experiment om de stort volgens een nieuwe methode af te dekken. Woordvoerder Leo Bancken van exploitant Intergolf liet gisteren in elk geval weten dat 'de golfbaan op termijn geen negatieve milieueffecten mag ondervinden van de wijze van afdekken'. Bancken: "Of Essent moet zich op voorhand aansprakelijk stellen voor die effecten." Bij de gezamenlijke persconferentie van vertegenwoordigers van gemeentebestuur, Intergolf en Havenschap, benadrukte Jacco Rentrop nog maar eens dat 'zijn' Havenschap belang hecht aan de snelle komst van een golfbaan: "Wat wil je? Met vierhonderd bedrijven hebben we natúúrlijk behoefte aan een golfbaan bij de hand. Bovendien hebben we graag zekerheid over de bestemming van de vuilstort. Dat is van belang voor de milieucontouren van ons industrieterrein."

Haast heeft ook Ruud Spronsen, de andere woordvoerder van Intergolf gistermiddag.

" In 1996 hebben we al eens handtekeningen gezet onder een intentieverklaring voor een golfbaan met de toenmalige gemeente Zevenbergen en het Havenschap. Sindsdien is gesproken over diverse locaties, maar zijn we vertraagd door bijvoorbeeld de gemeentelijke herindeling. In de loop van de jaren zijn ook de inzichten in het storten van afval en het afdekken van stortplaatsen nog al eens gewijzigd."

Bron: BN/ de stem 

<< ga een pagina terug