12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Oproep aan B en W: sluit golfbaan

Gepubliceerd op: 03-03-2008

HEUSDEN - Het college van B en W in Asten moet voor 15 maart de golfbaan aan de Gezandebaan in Heusden sluiten. Dat is de strekking van een brief die de advocate van enkele omwonenden van de golfbaan aan B en W heeft gericht. Het feit dat de gemeenteraad van Asten een nieuw bestemmingsplan heeft vastgesteld dat nu ter goedkeuring bij Gedeputeerde Staten ligt, mag volgens de advocate niet gezien worden als excuus om niets te doen.

De Raad van State bepaalde in januari, dat de 9-holes golfbaan aan de Gezandebaan in strijd is met het bestemmingsplan. De advocate wijst er in haar brief aan B en W op, dat het college niet hoeft op te treden als er uitzicht is op legalisering. Maar dat is volgens de inschatting van de advocate niet het geval. Er zijn volgens haar 'de nodige bedenkingen ingediend, zodat nog geenszins vaststaat of dit plan ongeschonden de eindstreep haalt'.

Het nieuwe bestemmingsplan voor een 18-holes golfbaan moet gezien worden als een uitbreiding van de bestaande 9-holes golfbaan, aldus de advocate van de groep Heusdense bezwaarmakers. Maar op grond van de uitspraak van de Raad van State, is er geen legale golfbaan. En een golfbaan die niet bestaat, kun je niet uitbreiden, redeneert de advocate.

Het gevolg is dat er alleen maar een bestemmingsplan kan worden vastgesteld voor een totaal nieuwe golfbaan en daarvoor gelden in de redenering van de advocate heel andere regels. Een nieuwe golfbaan mag alleen komen in stedelijk gebied of vlak bij een bebouwde kom. Daar is aan de Gezandebaan geen sprake van, leggen de bezwaarmakers uit.

Het door de raad vastgestelde nieuwe bestemmingsplan kan dus volgens hen niet door GS worden goedgekeurd. Als B en W van Asten niet ingrijpen zoals de bezwaarmakers willen, zullen ze opnieuw naar rechter stappen, blijkt uit de brief van hun advocate.

Bron: Eindhovens Dagblad

<< ga een pagina terug