12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Nieuw golfpark in Tilburg

Gepubliceerd op: 24-06-2008

TILBURG - Tilburg heeft vanaf volgende week zaterdag een golfbaan met 27 holes. Dan gaat de nieuwe golfbaan Noord (De Leij) van Prise d'Eau met negen holes officieel open. Burgemeester Ruud Vreeman verricht dan de bezegeling van de overname. Daarmee neemt het nieuwe Golfpark Prise d'Eau BV de baan over van voorheen TWM Golfinitiatief BV.

Twee jaar geleden ontstond in Tilburg ophef over de voorgenomen verkoop van de golfbaan met achttien holes aan honderd zogenoemde aandeelhouders B, of de B'tjes. Die hadden in 1994 voor 2,5 miljoen gulden een belang van 25 procent gekocht in de baan. Daarvoor kregen ze eeuwigdurend speelrecht.

Van de grootaandeelhouders, de gemeenten Tilburg en Goirle, mochten de B'tjes met voorrang de overige 75 procent van de aandelen overnemen. Volgens toenmalig wethouder Hans Janssen van economische zaken was het maatschappelijk belang van de stad daarmee het meest gediend. Na een lang en enerverend proces met de nodige felle raadsdebatten ging de raad in februari van dit jaar akkoord met overname van de baan door de nieuw opgerichte vennootschap Golfpark Prise d'Eau, waarin de B'tjes zitten.

Bron: BN/de stem

<< ga een pagina terug