12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Niet elke golfbal vliegt richting de hole

Gepubliceerd op: 08-03-2008

BRUINISSE - Tot nu toe bleef het bij wat blauwe plekken. En dat willen ze graag zo houden bij golfclub Grevelingenhout in Bruinisse. Daarom wordt er momenteel hard gewerkt op de 18-holeswedstrijdbaan aan de voet van de Grevelingendijk.

De waterpartij tussen hole 3 en 4 wordt vergroot en de plas naast hole 2 verkleind. Dit, om de veiligheid van de golfers te waarborgen. Want vooral op green 4 vliegt niet elke golfbal in de richting van de hole. "Door de vorm van de baan ontstaat een slice naar rechts in de ballen die te hard worden geslagen. Daardoor worden de spelers op green 3 wel eens geraakt. Gelukkig niet tegen het hoofd tot nu toe, want het zijn harde balletjes. Maar blauwe plekken zijn ook niet leuk", weet baancommissaris Ad Smaal.

De veiligheid van de spelers is niet de enige reden voor het graafwerk van de draglines tussen de groene glooiingen. "Na 20 jaar is de golfbaan aan groot onderhoud en renovatie toe, zodat hij aantrekkelijk blijft", vindt voorzitter Rob Engelsman. Een uitdagende en sfeervolle baan is onder andere belangrijk vanwege toenemende concurrentie van andere golfbanen. "Golf is de snelst groeiende sport. Jaarlijks komen er in Nederland 20.000 golfers bij en tientallen banen. Op dit moment wordt er onder andere in Steenbergen en op GoereeOverflakkee over gepraat." Dat zijn twee locaties waar veel van de ongeveer 700 seniorleden van golfclub Grevelingenhout in de buurt wonen.

Verder is er een groeiend aantal 'vrije golfers': mensen die golfen zonder lid te zijn van een golfclub, bijvoorbeeld via hun ANWB-lidmaatschap. Engelsman: "Jonge mensen die werken, hebben minder tijd. Het afwerken van een 18-holesbaan kost zo'n vier uur. Daarom golfen ze maar een paar keer per jaar en kiezen voor de afwisseling steeds een andere baan."

Uiteraard zijn aantrekkelijke golfbanen daarbij favoriet. Volgens de baancommissaris zit dat wel goed in Bruinisse. "Ik ken mensen in Friesland die nog steeds praten over onze green 10, een lange, smalle, heuvelachtige hole die heel spannend is." Omdat Grevelingenhout tien jaar geleden werd gerealiseerd in een gebied waar al bomen stonden, is deze oudste Zeeuwse 18-holesbaan boven de Westerschelde heel sfeervol. Om de baan ook in sportief opzicht aantrekkelijk te houden werd golfbaanarchitect Frank Pont gevraagd een baananalyse te maken. Aan de hand daarvan werden als eerste de holes 3, 4 en 1 aangepast, omdat dat ook de veiligheid van de spelers bevordert. De werkzaamheden, die 70.000 euro kosten en in januari begonnen, zijn naar verwachting eind maart gereed. Wanneer ook alle bunkers (zandvlaktes) zijn gerenoveerd, is Grevelingenhout gereed voor het volgende lustrum, dat leidt naar het zilveren jubileum van de club.

Bron: PZC

<< ga een pagina terug