12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Montfoort wil golfen

Gepubliceerd op: 27-05-2008

MONTFOORT - Het Montfoortse stadsbestuur moet onderzoek laten doen naar de mogelijkheden om een golfbaan aan te leggen. Dat vinden leden van de gemeenteraad.

Jacques Maas (VVD/D66), Amandus de Koning (CDA) en Jan de Kruif (Leefbaar Montfoort) stellen dat er in Montfoort en Linschoten al ‘vele honderden golfliefhebbers' zijn, die nu ver moeten reizen om hun sport te beoefenen. ,,De golfsport ontwikkelt zich tot een echte volkssport, die door jong en oud beoefend kan worden.''

De Koning kent de exacte aantallen van de golfers in zijn gemeente niet maar hij weet wel dat er steeds meer beoefenaars komen waaronder veel jongeren. De initiatiefnemers hebben nog geen locatie op het oog voor de golfbaan maar benadrukken dat het golfterrein de natuur rond Montfoort kan versterken en kan dienen als een groene buffer.

De drie politici willen nog dit jaar een globale studie laten doen naar de mogelijkheden van een golfbaan.

Hun voorstel wordt tijdens de raadsvergadering van 2 juni besproken.

Het is niet de eerste keer dat geopperd wordt in Montfoort een golfbaan aan te leggen. Enkele jaren geleden was sprake van een achttien holes baan in het gebied tussen de Lage Kade, de Cattenbroekerdijk en het Weidepad bij Linschoten. Een woordvoerder van het stadsbestuur sprak zich er positief over uit, maar daarna werd het stil.

Ook aan de Woerdense kant van Cattenbroek, is nog steeds sprake van een baan. Het college van b en w wil laten onderzoeken of het niet alsnog mogelijk is hier, langs de A12, een thuishaven te maken van de plaatselijke club.

Die richt de pijlen zelf vooralsnog op de weilanden bij Kamerik, maar vindt de provincie Utrecht op zijn weg.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug