12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Mexicaanse Ochoa wint eerste major golf van het seizoen

Gepubliceerd op: 07-04-2008

In het Amerikaanse Californië heeft de Mexicaanse Lorena Ochoa het Kraft Nabisco Championship golf gewonnen, de eerste major van het damesseizoen. De 26-jarige uit Guadalajara zette op de Mission Hill golfbaan van Rancho Mirage een ultieme ronde neer in 67 slagen, vijf onder par.

Dit was meteen de beste ronde van het ganse deelnemersveld. Met haar totaalscore van 277 slagen, elf onder par, was ze vijf slagen beter af dan de Zweedse Annika Sorenstam en de Noorse Suzann Pettersen, die beiden een ronde in 68 slagen noteerden.

Beste golfster
Ochoa is momenteel met kop en schouders de beste golfster van de wereld. Het is haar 20e overwinning op de Amerikaanse PGA Tour, haar tweede majoroverwinning in haar loopbaan en ook de tweede opeenvolgende vermits ze vorig jaar het British Open won. Ochoa nam dit seizoen aan vier toernooien deel waarvan ze er drie won. Alsmaar meer beginnen er vergelijkingen te komen met Tiger Woods en Annika Sorenstam.

Blessure
Laatstgenoemde sukkelde enkele jaren met een blessure. Het blessureleed lijkt nu achter de rug, maar of ze nog in staat is om Ochoa te stoppen is een vraagteken. Sorenstam won in haar goedgevulde profloopbaan 70 toernooien op de Amerikaanse Tour, waarvan tien majors. Ochoa hield aan de zege 252.135 euro over.

Bron: HLN

<< ga een pagina terug