12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Merrick aan de leiding in Mexico

Gepubliceerd op: 22-02-2008

Terwijl de beste spelers van de wereld hun kunsten vertonen op het WK Matchplay, kunnen de mindere goden dollars en punten verdienen op de Mayakoba Golf Classic in Mexico. Na dag één is de Amerikaan John Merrick (foto) één slag los van de rest van het veld.

De 36-jarige laatbloeier Merrick won nog nooit een toernooi op de PGA Tour en eindigde vorig jaar 193ste op de Moneylist. Met zes birdies en zonder fouten kwam hij uit op een ronde van 64 slagen (-6) - de laagste ronde uit zijn PGA-carrière. Hiermee bleef hij zijn landgenoten Robert Damron en Larry Mize, de Australiër David Lutterus en de Engelsman Kenneth Ferrie een slag voor bleef.

Een opvallende naam in de top van het klassement is John Daly, die na een ronde 66 (-4) samen met Brian Gay en Tommy Gainey op de gedeeld zesde plaats is terug te vinden. Er had voor The Wild Thing zelfs meer ingezeten.

Daly wist net als de leider zes birdies te maken op de par-70 van de El Camaleon Golf Club, maar met een dubbel bogey op de par-3 vijftiende gaf hij de koppositie uit handen. Consistentie is sowieso een groot probleem bij de populaire longhitter geworden.

Zijn nieuwe swingcoach Butch Harmon heeft nog hoop dat hij het spel van Daly weer op de rails krijgt, maar de kans dat we hem na vier dagen nog in de top van het klassement tegenkomen lijkt klein.

De ontwerper van de baan, Greg Norman, speelde zijn vierde toernooi op de PGA Tour in vier jaar, maar kon geen echte potten breken. ‘Ik was toch in de buurt,' aldus Norman ‘en als je je goed voelt, kun je net zo goed opteeën.'De 50-jarige legende kwam niet verder dan een ronde level par (70), waarmee hij vooralsnog terug te vinden is op de gedeeld 40ste plaats.

Bron: NGF

<< ga een pagina terug