12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Levet wint na play-off

Gepubliceerd op: 30-03-2008

Oliver Fisher leek in het Open de Andalucia op weg naar de zege, maar een geweldige eindsprint leverde Thomas Levet alsnog een play-off op én de beker op.

Hij had nog maar net de hand geschud met de teleurgestelde Oliver Fisher en daar waren ze: de andere Fransen die met champagne aan de rand van de green stonden. Levet liet zich vallen en was even later kletsnat. Het kon hem he-le-maal niets schelen.

Een jaar of twee geleden leek de carrière van Thomas Levet voorbij. Evenwichtsstoornissen maakten zijn ‘gewone leven moeilijk. Aan golf dacht hij helemaal niet meer, wel wat hij in hemelsnaam de rest van zijn leven moest doen om aan de kost te komen.

Franse artsen genazen Levet echter en in 2007 speelde hij weer fulltime, met een 79ste plaats op de Order of Merit als gevolg.

In het eerste toernooi van het seizoen op het Europese vasteland pakte Thomas Levet zijn eerste zege sinds het Schots Open van 2004 en zijn vierde op de Europese Tour.

‘Onvoorstelbaar', zei Thomas Levet na afloop. Terecht, want met nog twee holes te gaan, stond hij twee slagen achter op de pas 19-jarige Oliver Fisher. Maar Levet birdiede de par-3 zeventiende met een lastige putt (‘die maak je niet elke dag') en op achttien sloeg Fisher zijn teeshot - met een ijzer - te ver, de waterhazard in.

Bijna won Levet op de 72ste hole, maar zijn bunkerslag lipte de hole. Fisher maakte een bogey en de Fransman holede een toch nog tricky parputt van ruim een meter.

Op de eerste extra hole - weer de par-4 achttiende - sloeg Fisher zijn teeshot rechts in de bunker en weer maakte hij een bogey. Levets afslag en approach waren prima en de inwoner van Palm Beach Gardens had aan twee putts voldoende voor zijn tweede zege in een play-off.

‘Deze zege is voor Raphaël [Jacquelin]), zei hij later. ‘Zijn vader is pas overleden.'

Levet maakte in 1989 zijn debuut op de Europese Tour - minder dan een jaar na Fishers geboorte. De Fransman is twintig jaar ouder dan het geweldige Engelse talent.

Maarten Lafeber speelde de laatste ronde op de par-72 baan van Aloha in 68 slagen. Hij ging - met een paar goede putts - uit in 32 slagen, maar na de turn was de putter weer ‘koud'. Desondanks steeg Lafeber van de 36ste naar de zestiende plaats. Hij kreeg een totaal van -6 achter zijn naam.

‘Het spel wordt steeds beter', zei Lafeber na afloop. ‘Het is een kwestie van geduld, maar ik weet dat ik ook op de greens elke week weer vooruit ga. Het is nog vroeg in het seizoen en ik weet dat er nog veel mogelijk is.'

Joost Luiten kwam met een 72 op een totaal van -5 en een negentiende plaats uit. Voor Robert-Jan Derksen was er na ook een 72 niet meer dan een 39ste plaats weggelegd.

Bron: NGF

<< ga een pagina terug