12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Irritatie over komst golfbaan

Gepubliceerd op: 20-05-2008

BERGEN OP ZOOM - Omwonenden van de toekomstige golfbaan aan de Heerlesebaan zijn geïrriteerd. De gemeente zegt steeds dat alles al in kannen en kruiken is, maar ons wordt niets gevraagd, stelt Rina Buys. De omwonenden zijn niet per definitie tegen de komst van een golfbaan maar wel tegen de manier waarop de plannen worden ontwikkeld.

"Ze moeten de belangen van de huidige bewoners niet onderschoffelen", meent varkenshouder Ad Naalden. De Vereniging van de Heerlesebaan behartigt de belangen van de omwonenden. "De agrarische bedrijven mogen niet gehinderd worden in hun bedrijfsvoering", stelt bestuurslid Fons van Akkeren. En dat dreigt nu wel te gebeuren.

Zo runt de familie Buys een melkveebedrijf. "Wij pachten al 25 jaar acht hectare grond van Coppens, de voormalige stortplaats. Die grond staat nu ingetekend als golfbaan. Ook hebben we nog een hectare grond in eigendom die de projectontwikkelaar nodig heeft voor de golfbaan. Wij kunnen zonder die grond ons bedrijf niet runnen. We zijn dus niet van plan die grond zomaar af te staan", stelt Rina Buys.

Volgens de omwonenden wordt er slecht gecommuniceerd door de gemeente. Met een snelle procedure moet de bouwvergunning voor het clubhuis en drie schuilhutten binnen een paar maanden rond zijn. "Maar wij willen ons bedrijf ook ontwikkelen en dat gaat ook zo snel niet", zegt Naalden. De verontruste bewoners spreken morgen in tijdens de commissievergadering. Daar zullen ze hun ongenoegen kenbaar maken.

Bron: BN/ de stem

<< ga een pagina terug