12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Initiatiefnemers tweede golfbaan wachten af

Gepubliceerd op: 02-09-2008

HELMOND - De initiatiefnemers van een tweede Helmondse golfbaan tussen Stiphout en Croy wachten met spanning de politieke besluitvorming af. Zolang niet duidelijk is hoe de gemeenteraad dit groene gebied wil inrichten, houden betrokkenen de kaken stijf op elkaar.

"Alles wat ik daarover nu zeg, kan de zaak alleen maar schaden", verwoordt initiatiefnemer M. Giebels hoe gevoelig de kwestie ligt. De grond waarop de nieuwe 18 holes golfbaan zou moeten komen, is in handen van de Stichting Geloof, Hoop en Liefde. Die bezit ook het kasteel Croy en de landerijen er omheen.

Twee pachters van het stuk waar de golfbaan eventueel zou komen, tussen de Oude Toren en de Kruisschotseweg, hebben al aangegeven te willen meewerken. Zij willen daar verder nog niets over kwijt. Ook de Stichting is niet scheutig met informatie. Voorzitter Noud Kuijken: "Wij zitten op de tribune en wachten af."

Op de vraag of zijn Stichting een golfbaan al dan niet uitsluit, zegt hij: "Er ligt een gebiedsvisie Croy. Daarin staat dat hier mogelijk een golfbaan zou kunnen komen. Die visie is geaccepteerd..." Ondanks eerdere bezwaren lijken de politieke partijen in Helmond een nieuwe golfbaan in dit agrarische gebied niet op voorhand uit te sluiten.

Op voorwaarde dat zo'n baan een openbaar toegankelijk recreatiegebied niet in de weg zit. De gemeente Laarbeek constateert dat de bal vooralsnog in Helmond ligt, omdat de plannen grotendeels binnen die gemeentegrenzen blijven.

Overbrug, op dit moment de enige golfclub in Helmond, kampt met ruimtegebrek en heeft een wachtlijst. Vooralsnog gaan betrokkenen er niet van uit dat Overbrug, dat nu negen holes heeft, verhuist naar de nieuwe golfbaan.

Bron: de ondernemer

<< ga een pagina terug