12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Hotel en golfbaan bijna niet gewijzigd

Gepubliceerd op: 17-07-2008

DONGEN - Het plan voor de aanleg van een golfbaan en hotel op de grens van de gemeenten Dongen en Gilze en Rijen, blijft vooralsnog grotendeels ongewijzigd. Dat blijkt uit het verslag van de eerste fase van de inspraakprocedure.

Wel wordt er in de verdere uitwerking van de plannen opnieuw gekeken naar de ecologische verbindingszone. Deze groene strook maakt het mogelijk voor planten en dieren om zich van de ene kant van het gebied naar de andere kant te verplaatsen. De Brabantse Milieufederatie (BMF) had daar, samen met twee inwoners van beide gemeenten, op aangedrongen.

Volgens de BMF ligt de zone in de huidige plannen te dicht bij plaatsen die straks intensief worden gebruikt, zoals de parkeerplaats en de oefenholes. Ook wil ze dat er zorgvuldiger wordt gekeken naar de inrichting van de zone.

In een overleg tussen de BMF en de uitvoerder van het project is inmiddels besloten tot een wijziging van het ontwerp.

De overige reacties werden door de gemeenten niet gegrond verklaard. Een op het industrieterrein Tichelrijt gevestigd bedrijf maakte zich zorgen over een verscherping van de regels voor stof en geluid. Volgens de gemeenten blijkt uit onderzoek echter dat omliggende bedrijven door de komst van het hotel niet in hun bedrijfsvoering worden beperkt. Ook kunnen de gebruikers van het hotel geen rechten ontlenen aan milieuwetgeving.

Andere bezwaren van omwonenden gingen onder meer over de vrees voor geluids- en verkeersoverlast. Volgens de gemeenten is daarmee in het huidige plan echter voldoende rekening gehouden.

Het definitieve bouwplan ligt nog enkele weken ter inzage in de gemeentehuizen van Dongen en Gilze en Rijen.

Bron: BN/ de stem

<< ga een pagina terug