12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Hageman en De Vries pakken zege

Gepubliceerd op: 30-04-2008

Floris de Vries had in het eindklassement vijf slagen voorsprong. Mette Hageman won nipt. Mette Hageman speelde zowel de eerste als de tweede ronde in 71 slagen en kwam daarmee op een totaal van 142, twee onder par.

Hageman begon de tweede achttien holes op -2, net als Myrte Eikenaar. Na negen holes stond de ervaren pro een slag voor en die marge werd door birdies op tien, elf en dertien naar vier vergroot.

Eikenaar, die vorig seizoen nog golf en studie aan het Amerikaanse Purdue combineerde, kwam nog wel terug tot twee slagen achterstand met één hole te gaan en ze birdiede zelfs de de par-4 achttiende. Mette Hageman had echter aan een par genoeg om de zege veilig te stellen.

Dankzij een 72 werd Eikenaar met een onder par tweede. Chrisje de Vries eindigde met 74-72=146 als derde.

Floris de Vries won de Voorjaarswedstrijd voor het tweede achtereenvolgende jaar. Had hij in 2007 nog een play-off nodig, nu had de international met een score van -4 een voorsprong van vijf slagen op de rest van het veld.

De Vries begon de laatste ronde met twee slagen achterstand op Robert Niemer. De speler van de Kennemer zakte echter met een 76 - voor een totaal van 145 (+1) - naar de gedeelde tweede plaats. Ook Richard Kind kwam met 72-73 tot die score.

Floris de Vries had voor zowel de eerste als de tweede ronde 70 slagen nodig. In de middagronde maakte hij twee birdies en dus geen enkele boogey.

Bron: Golfsite.nl

<< ga een pagina terug