12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Grootste indoor golfbaan ter wereld mogelijk in Amersfoort

Gepubliceerd op: 24-07-2008

Het moet het grootste indoor golfcomplex ter wereld worden. De van oorsprong Canadese ondernemer Jon Standing, onderhandelt met de gemeente Amersfoort over de locatie van zijn Indoor Golf Arena. (Zie ook de slideshow rechtsonder). De Indoor Golf Arena moet het grootste indoor golfcomplex ter wereld worden.

De onderhandelingen over Amersfoort als plaats voor het overdekte golfcomplex worden door zowel de gemeente als Standing bevestigd. Als precieze locatie is de wijk Vathorst genoemd.

Een woordvoerder van de gemeente benadrukt dat "de wethouder op zich positief staat tegenover de plannen voor de indoor golfbaan. De gemeente wacht echter nog op de (financiële) haalbaarheidsberekeningen."

De initiatiefnemer stelt dat nu een locatie in zicht is, meerdere partijen belangstelling hebben getoond voor de financiering. Al is die nog niet helemaal rond. Standing wilde, gezien de onderhandelingen, nog geen namen noemen. "Het gaat om particuliere investeerders en beleggingsinstellingen. De kosten zijn geraamd op enkele tientallen miljoenen euro."

Het complex moet 34 afslagplaatsen bevatten, 28 hitting bays en 14.000 vierkante meter aan oefenfaciliteiten op synthetisch gras. Bovendien zullen ook een 4-sterrenhotel, restaurant en wellness centrum onderdeel uitmaken van het complex.

Dat moet jaarlijks minimaal 150.000 bezoekers trekken. Volgens Standing spelen momenteel zo'n 300.000 Nederlanders golf.

Hij richt zich met de indoor golfbaan dan ook op een breed publiek. Het complex is in principe bedoeld voor elke golfer "van acht tot 88". Tevens richt Standing zich op de zakelijke markt gezien de nauwe banden tussen de sport en het zakenleven. Bovendien moet het een topsportcentrum worden "waar professionals kunnen trainen".

Het is de bedoeling om het complex eind 2010 op te leveren. Om dit te bewerkstelligen wil de initiatiefnemer tegen het einde van dit kalenderjaar duidelijkheid hebben omtrent de definitieve locatie en financiers, zodat de bouw kan starten.

Inmiddels is ook vanuit het buitenland interesse getoond in het plan, waaronder door partijen uit Dubai en Abu Dhabi. Standing zegt al vanaf het begin de ambitie te hebben gehad om dit concept naar het Midden-Oosten te exporteren. "Ik heb aan het einde van dit jaar een reis naar de regio gepland voor besprekingen."

Bron: Z24.nl

<< ga een pagina terug