12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Groen licht voor Bentwoud

Gepubliceerd op: 28-05-2008

WADDINXVEEN/BOSKOOP - Nog dit jaar moet in het Bentwoud de aanleg beginnen van het nieuwe sportpark van DSO en BSC'68, een golfbaan en een moeraszone bij Oosterheem. Het provinciebestuur heeft daarvoor toestemming gegeven.

Tussen Oosterheem/Benthuizen en Boskoop verrijst in de komende jaren het 1300 hectare grote Bentwoud. Al vele jaren wordt gesproken over het bos, maar de aanleg heeft voortdurend vertraging opgelopen. Belangrijkste oorzaak is de weigering van boeren om hun land te verkopen.

Ook de juridische procedures hebben erg lang op zich laten wachten. Deze week is volgens de gemeente Rijnwoude, waar een groot deel van het Bentwoud wordt gerealiseerd, een ‘buitengewoon belangrijk' besluit genomen. Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de provincie Zuid-Holland, hebben de zogenoemde ‘verklaring van geen bezwaar' af gegeven. Dat betekent dat het akkoord gaat met een versnelde wijziging van het bestemmingsplan. Binnen vier maanden, en zeer waarschijnlijk al eerder, mag worden begonnen met de aanleg van het Rijnwoudense deel van het Bentwoud. Zo komt er aan de Zoetermeerse kant een golfbaan met 27 holes, die in 2010 open moet gaan.

De voetbalclubs DSO en BSC'68 uit Benthuizen krijgen een nieuw onderkomen in het Bentwoud. Met de provinciale ‘verklaring van geen bezwaar' kan snel worden begonnen met de aanleg van de voetbalvelden. Fruitteeltbedrijf Sonneveld heeft toestemming gekregen om een theeschenkerij te beginnen. Ook de natuurontwikkeling komt in een stroomversnelling. Bij de Oostkade, de grens van Oosterheem, wordt een moeraszone aangelegd.
Door de stap van de provincie kan bovendien de aangekochte grond worden ingeplant met boompjes. Binnen een paar jaar mag de provincie boeren die weigeren hun land te verkopen, onteigenen.

Op het Waddinxveense deel van het Bentwoud moet nog een lange bestemmingsplanprocedure worden gevolgd.

Bron: AD.nl 

 

<< ga een pagina terug