12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfnominaties voor Derksen en Luiten

Gepubliceerd op: 18-02-2008

AMSTERDAM - Joost Luiten, Robert-Jan Derksen en de KLM zijn genomineerd voor de Amsterdam Golf Award 2008. De uiteindelijke winnaar bepaalt uzelf door te stemmen op één van de drie. Tot 11 maart kan er gestemd worden op één van de genomineerden, die het afgelopen jaar volgens u de belangrijkste bijdrage hebben geleverd aan de promotie van golfsport in Nederland. De winnaar zal op zondag 16 maart rond 15.00 uur bekend worden gemaakt tijdens het grootste indoor golfevenement van Nederland: Amsterdam Golf in de RAI.

Juryrapport:
Organisator Holland Golf events heeft na het juryberaad de genomineerden van de Amsterdam Golf Award 2008 bekendgemaakt. De motivatie van de jury, bestaande uit Jan Kees van der Velden (hoofdredacteur Golfmedia), Jeroen Stevens (topsport coördinator van de NGF) en Hans Ruggenberg (golfverslaggever Telegraaf), luidt als volgt:

Joost Luiten:
Deze pas 22-jarige speler maakte in zijn eerste seizoen als professional een enorme indruk. Hij won twee keer op de Challenge Tour en promoveerde op basis van zijn uitstekende resultaten naar de Europese Tour. Luiten bleek op het hoogste niveau meer dan goed mee te kunnen. Hij won bijna het KLM Open en in één van de laatste wedstrijden van het seizoen, het Alfred Dunhill Championship, werd Joost Luiten knap vierde. Dit inclusief een hole-in-one die hem een auto opleverde. Hij sloot het jaar af met een plaats net buiten de top-100 van de wereldranglijst.

Robert-Jan Derksen:
Hoewel hij niet won, was het seizoen 2007 het beste uit zijn carrière. Derksen is sinds eind 1996 professional, maar nog nooit eindigde hij zo hoog op de Order of Merit van de Europese Tour: 36ste. Robert-Jan Derksen werd in 2007 tweede in het BMW Russisch Open, derde in de Mallorca Classic en negende in het Abu Dhabi Championship. Samen met Maarten Lafeber werd Derksen zesde in de Omega World Cup. Opvallend én sterk was dat Derksen in het seizoen 2007 nauwelijks cuts miste. In bijna dertig toernooien had hij maar vier keer een ‘vrij weekeinde'.

KLM:
In 1981 werd de luchtvaartmaatschappij de eerste hoofd- en naamsponsor van het Dutch Open. Tien jaar lang verbond KLM zijn naam aan het kampioenschap, dat mede daardoor uitgroeide tot een van de betere van de Europese Tour. In 2004 maakte KLM zijn rentree, maar nu niet alleen als hoofdsponsor, maar ook als promotor. De laatste jaren heeft het Open mede door de inspanningen van KLM meer en meer cachet gekregen. Dat mondde in 2007 op de Kennemer uit tot een van de beste Dutch Opens uit de geschiedenis.

Bron: Telesport

 

<< ga een pagina terug