12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfer in Geffen en Oss moet nog jaren wachten

Gepubliceerd op: 21-05-2008

GEFFEN - "De stichting Golfbaan zal nog wel enkele jaren moeten wachten voordat die 27-holesbaan er ligt. Procedures gaan nu eenmaal niet sneller." Dat zei de Maasdonkse wethouder Rini van de Ven gistermiddag tijdens het wekelijkse persgesprek, waar de visie Geffen-Oss ter sprake kwam.

Op die gemeentelijke visie over het gebied tussen Geffen en Oss, waarin ook een 27-holes golfbaan is getekend, zijn in totaal 68 inspraakreacties gekomen. Volgens Van de Ven vooral reacties van mensen die wel of geen woningbouw mogen plegen in dit gebied.

Ook stonden er enkele panden ingetekend die niet gesloopt mochten worden, omdat ze op de monumentenlijst staan. Van de Ven: "Dat hebben we nu allemaal netjes gecorrigeerd. Wanneer de gemeenteraad de visie op 27 mei goedkeurt, kan die naar de provincie. Die moet ook nog haar fiat geven."

In de visie kost grond voor woningbouw 350 euro per vierkante meter. De helft van dat bedrag moet opgaan in een fonds, waaruit de gemeente wegen en openbaar groen wil betalen in het Maasdonkse buitengebied. De benodigde 75 hectare grond voor de golfbaan, die de gemeente nog moet verwerven, wil ze in erfpacht geven aan de golfers.

Bron: de ondernemer

<< ga een pagina terug