12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfclub gelooft niet in afdeklaag

Gepubliceerd op: 17-04-2008

ALPHEN - Golfclub Zeegersloot maakt zich volgens secretaris Ruud Roos niet druk om de ontwikkelingen rond de Coupépolder.

,,Het is zaak om rustig te blijven, geen paniek,'' zegt Roos. Hij reageert terughoudend op de uitspraak van het Hoogheemraadschap van Rijnland, dat stelt dat een afdeklaag over de voormalige vuilstort onder de golfbaan onvermijdelijk lijkt.

,,Het zou inderdaad kunnen dat we bezig zijn met het ontwikkelen van scenario's voor de golfclub, mocht die afdeklaag nodig blijken,'' wil Roos nog wel kwijt. ,,Natuurlijk volgen wij de ontwikkelingen. Want het gaat over onze golfbaan en als dat nodig is vechten wij voor de belangen van onze leden. Maar vooralsnog moeten we nog zien of die afdeklaag wel komt.''

De golfclub stelt uit te gaan van het meest gunstige scenario: dat de gemeente Alphen en het Hoogheemraadschap er samen uitkomen zonder een afdeklaag in te hoeven zetten.

Roos: ,,Wij doen geen uitspraak over te verwachten ontwikkelingen. Het besluit is nog niet definitief genomen. Wij denken dat de uitspraak van de Raad van State ruimte biedt voor een andere oplossing dan een afdeklaag. Op het moment dat zeker is welke maatregelen nodig zijn, laten we weten wat we daarvan denken.''

Volgens het Hoogheemraadschap van Rijnland is te verwachten dat een afdeklaag nodig is, om te voorkomen dat vervuiling vanuit de gifbelt in het oppervlaktewater terechtkomt. Mocht in de definitieve vergunning van het Hoogheemraadschap inderdaad een afdeklaag als voorwaarde worden gesteld, dan moet Alphen hier gehoor aan geven en moet de golfbaan vermoedelijk voor jaren dicht. Om een dergelijke laag, die rond de tien miljoen euro kost, aan te brengen, moet de baan volledig op de schop.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug