12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfclub baalt van nasleep

Gepubliceerd op: 29-05-2008

LOCHEM - "De inbrekers zijn twee uurtjes binnen maar wij hebben vijftig uur werk aan de nasleep", zegt clubmanager Peter Grootoonk van golfclub De Graafschap in Lochem. Daar balen ze behoorlijk van de inbraak die afgelopen zondag werd gepleegd op het terrein aan de Sluitdijk.

Van diverse gebouwen werden deuren met grof geweld opengebroken, een ruit werd ingeslagen en het dak vernield. In het kantoorgedeelte zijn ook vernielingen gepleegd en werd een kluis meegenomen. "Gelukkig zat daar maar weinig geld in." Grootoonk heeft zich wel verbaasd over de professionaliteit waarmee de inbraak werd gepleegd. "Het moeten technische mensen zijn geweest. Ze hebben het alarm uitgeschakeld door alle telefoonlijnen door te knippen. Daarna hadden ze vrij spel."

Op de golfwedstrijden heeft de inbraak geen invloed gehad. "De inbrekers waren vooral uit op geld. Ze hebben geen computers, golfclubs of kleding meegenomen." Grootoonk zegt dat de club goed is beveiligd en verzekerd. "Hoewel we geen museum zijn, heeft de club het wel goed voor elkaar. Desondanks is er tegen dergelijke professionals haast niets opgewassen."

Bron: de stentor

<< ga een pagina terug