12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan:Niet zo’n heel goed idee

Gepubliceerd op: 24-04-2008

KAMERIK/UTRECHT - Woerden moet met goede argumenten komen, wil zij toestemming krijgen voor de aanleg van een golfbaan bij Kamerik. Dat vindt de provincie Utrecht. Woerden maakt in de loop van dit jaar een voorstel voor aanleg van een 18-holes baan. Deze is voorzien in het gebied bij de Spruitweg.

De monumentenstichting Hugo Kotestein vertaalt de opstelling van de provincie al als definitief afwijzend. En mocht het plan toch weer op tafel komen, dan vormt de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening een obstakel.
De provincie heeft het plan nog niet formeel behandeld. Wel is een eerste oordeel gegeven toen Woerden het idee van een golfbaan op deze plek opperde. Woordvoerster Gieben van verantwoordelijk gedeputeerde Bart Krol: ,,Wij vinden dit niet zo'n heel goed idee. Een golfbaan in dit gebied schaadt het open karakter van het landschap.''
Woerden moet nu een uitgewerkt voorstel presenteren. ,,De bal ligt bij Woerden, wij wachten het initiatief af. Maar de gemeente moet wel met een goed verhaal komen. Wij verwachten goede, nieuwe argumenten waarom de golfbaan hier juist wél zou kunnen,'' zegt de woordvoerster van Krol.

Monumentenstichting Hugo Kotestein leest in de reactie van de provincie een duidelijke afwijzing. Woordvoerder Hein Kuiper: ,,De gemeente heeft de provincie verzocht om medewerking, maar Utrecht heeft die formeel geweigerd. Daarna is het stil geworden, vermoedelijk omdat nog een lobby gaande is. De provincie doet niets tot er nieuwe feiten of inzichten zijn. En daar ga ik maar van uit, het wordt mij tenminste verteld door de ambtelijke dienst die hierover gaat.''

De monumentenorganisatie heeft bovendien de hoop gevestigd op de nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening die in de loop van 2010 zal gelden. Daarin wordt meer gelet op aantasting van cultuurhistorische waarden. ,,Een grootschalige ingreep als deze wordt extra lastig,'' weet Kuiper.
De gemeente verwerkt het golfbaanplan ondertussen in het structuurplan voor de hele gemeente. Het idee kan op brede steun in de gemeenteraad rekenen, legt een woordvoerder uit. Onderdeel van vaststelling van het structuurplan is overleg met de provincie, waarbij dan ook de golfbaan aan de orde komt.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug