12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan nu eigendom van golfers

Gepubliceerd op: 30-06-2008

TILBURG - De uitbreiding van het golfcomplex Prise d'Eau gaat door het leven als De Leij, vernoemd naar het riviertje dat door het groene gebied kronkelt. De nieuwe negen-holesbaan aan de noordzijde van de Gilzerbaan heeft ook enkele waterpartijen. De oorspronkelijke banen aan de zuidzijde van de Gilzerbaan hebben voortaan ook een naam.

Hole 1 tot en met 9 heet De Blaak, hole 10 tot en met 18 draagt de naam De Sijsten. Deze namen zijn ingegeven door de historische benamingen voor het gebied. Het eigendom van het golfcomplex is zaterdagmiddag door burgemeester Ruud Vreeman officieel overgedragen aan de aandeelhouders van Prise d'Eau Golfbaan BV.

De verzelfstandiging van het golfcomplex heeft veel voeten in aarde gehad, gaf Vreeman toe. "Er is een flinke strijd gevoerd. En het lijkt wel alsof voor alle interessante projecten in de stad gestreden moet worden: 013, deze fraaie golfbaan en nu weer het Midi Theater."

Volgens directeur Jan Baeten van Golfpark Prise d'Eau is het golfcomplex in Tilburg geschikt voor internationale wedstrijden. Hij hoopt dat het internationale golftoernooi The Dutch Open een keer in Tilburg zal worden gespeeld.

Bron: de ondernemer.nl

<< ga een pagina terug