12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan krijgt achttien holes

Gepubliceerd op: 22-02-2008

ROOSENDAAL/RUCPHEN - Geen negen holes, maar achttien. Geen 150 recreatiehuisjes, maar een twintigtal permanente onderkomens: kasteelwoningen, waterwoningen en informele woningen.

De spectaculair gewijzigde plannen voor de aanleg van de zogeheten 'nieuw landgoed-natuurgolfbaan' De Lage Vlette tussen Roosendaal en Rucphen hebben hun definitieve fase bereikt. Ze gaan nu het laatste stadium in: die van de procedures en van de uiteindelijke politieke besluitvorming in de gemeenteraden van Rucphen en Roosendaal.

Beide colleges en raden zijn al op de hoogte gesteld, evenals een aantal belangen- en milieugroeperin- gen. Gelet op de reacties zeggen de initiatiefnemers, agrariër Gerard Vos uit Rucphen en BVR Projectontwikkeling (Roosendaal) niet al te veel 'beren' op de weg meer te verwachten. Al moet, na een milieu-effectrapportage (mer), het bestemmingsplan voor het gebied met een totale oppervlakte van 85 hectare nog wel worden gewijzigd.

De wedstrijdbaan, die door de familie Vos zal worden geëxploiteerd, is een par 72 en krijgt een clubhuis, een drivingrange, oefenholes en oefenbunkers. De baan is een ontwerp van de Belgische golfarchitect Dimitri van Hauwaert.

Bron: BN/de stem

<< ga een pagina terug