12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan blijft op agenda Baarle

Gepubliceerd op: 10-06-2008

BAARLE-NASSAU - De aanleg van een golfbaan in het Belgisch-Nederlandse grensgebied, nabij Ghil, blijft deel uitmaken van het bestuursakkoord tussen Baarle-Nassau en Baarle-Hertog. Een poging van de DNS-fractie tijdens het Gemeenschappelijk Overleg Baarle (GOB) om dit onderwerp daaruit te schrappen, kreeg onvoldoende steun vanuit de twee gemeenteraden.

Alleen de fracties Forum en Keerpunt 98 stemden vorige week voor de desbetreffende DNS-motie. Van een ruime meerderheid van de gemeenteraad mogen de twee colleges dus wel verder praten met de initiatiefnemers van dat plan, dat nog steeds met veel vraagtekens is omgeven.

Zo bleef onder meer onduidelijk hoeveel 'zeer luxueuze woningen' op, dan wel bij dat nieuwe golfcomplex in de toekomst zullen verrijzen. Er werden aantallen van 30 tot 35 genoemd, maar wethouder Carel Kerremans van Baarle-Nassau kon of wilde hierover geen uitsluitsel geven.

Hij hield het erop 'dat het aantal woningen wordt afgestemd op de nieuwe natuur' die in dat gebied zal ontstaan. 'Nieuwe natuur' in een gebied van 145 hectare (inclusief de ruim 60 hectare voor de golfbaan), dat volgens hem 'voor iedereen toegankelijk zal zijn'.

De onderhandelingen over de aanleg van een golfbaan hebben zich tot nu toe voornamelijk in stilte voltrokken tussen B. en W. van Baarle-Nassau en de initiatiefnemers. Onlangs zijn beide colleges nog bijgepraat en het zat meerdere fracties dwars dat dit nog steeds niet is gebeurd ten aanzien van de gemeenteraden.

Bron: de ondernemer.nl

<< ga een pagina terug