12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan Kamerik onnodig

Gepubliceerd op: 14-06-2008

WOERDEN/DE RONDE VENEN - Een golfterrein in Kamerik is absoluut niet nodig. Want als het aan Tom Blasse ligt, ligt er over vijf jaar een baan met 27 holes in Wilnis. Waarom zou je dan het landschap rond Kamerik extra belasten, vraagt de woordvoerder van Golfpark Wilnis zich hardop af.

Hij reageert hiermee op het nieuws dat de Natuur en Milieufederatie Utrecht (NMU) en LTO Noord provincie Utrecht gaan samenwerken om de wildgroei aan golfbanen tegen te gaan. ,,Ik kan me goed voorstellen dat er iets gedaan moet worden tegen al die banen. Uitbreiding van bestaande complexen is beter en veel goedkoper,'' meent hij. Op dit moment breidt het Wilnisse golfcourt al uit van negen naar achttien holes. In 2010 moet het karwei geklaard zijn.

Toch staan LTO en NMU ook kritisch ten opzichte van het groter maken van golfparken. Er zijn veel serieuze initiatieven voor het aanleggen van nieuwe golfterreinen of uitbreidingen van bestaande banen, die niet stroken met bestaande streekplannen. Alleen al in west-Utrecht wordt gesproken over vijf nieuwe of uit te breiden banen: Woerden, Montfoort, Kamerik, Wilnis en Haarzuilens.

Golfvereniging Cattenbroek, die warm voorstander is van een baan bij Kamerik, reageert verrast op het idee uit Wilnis. ,,Wij staan open voor een gesprek'', zegt penningmeester Ebben.

Het is voor het eerst dat landbouw- en milieuorganisaties samenwerken op dit gebied. In een brief aan de provincie geven ze aan een gesprek te willen over een meer actieve houding van het provinciebestuur.

Bron: AD.nl

<< ga een pagina terug