12 Play Golf maakt gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou meer info Deze melding verbergen

Golfbaan Dongen stapje dichterbij

Gepubliceerd op: 19-03-2008

DONGEN - Er komt schot in de aanleg van een 9 holes golfbaan en de bouw van een hotel met tachtig kamers in Dongen. De colleges van B en W van de gemeenten Dongen en Gilze en Rijen hebben ingestemd met het begin van een zogeheten artikel 19-procedure.

Die is nodig omdat het huidige bestemmingsplan deze ontwikkeling ten zuiden van industrieterrein Tichelrijt (op gronden die liggen in de gemeente Gilze en Rijen en Dongen) niet toestaat. Volgens wethouder Joop Velthoven van de gemeente Dongen is een milieu effect rapportage (MER) niet nodig. In een dergelijke rapportage moet bekeken worden of de omgeving last heeft van de plannen en hoe dit kan worden voorkomen. "We hebben daarover advies aangevraagd bij het betreffende adviesorgaan. Mondeling hebben zij ons al medegedeeld dat een MER niet noodzakelijk is. We hopen dat snel bevestigd te krijgen." Velthoven is enthousiast over de plannen. "Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel blijkt dat het plan erg kansrijk is. Bovendien wordt er ook veel natuur aangelegd en Tichelrijt met groen ingepakt en uit het zicht onttrokken.

Ook de ontsluiting is goed geregeld. Als alles goed loopt, begint de aanleg eind 2009, begin 2010." De plannen liggen van 27 maart tot en 8 mei ter inzage in de gemeentehuizen. Op dinsdag 15 april is er om acht uur 's avonds een informatie-avond bij de gemeentewerf aan de Hak in Dongen.

Bron: BN de stem

<< ga een pagina terug